Egy tojás 7 gramm fehérjét, emellett vasat, vitaminokat, ásványi anyagokat és karotinoidokat tartalmaz. Sokoldalúan fogyasztható, akár rántva és még sok más módon. Kutatók megállapították, hogy a legelőn nevelt tyúkok tojásai kétszer annyi omega-3 zsírsavat, háromszor több D-vitamint és négyszer több E-vitamint tartalmaznak, mint a hagyományos takarmányon nevelt tyúkok tojásai.
1/5
Fotó: GettyImages
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Tojás
Egy tojás 7 gramm fehérjét, emellett vasat, vitaminokat, ásványi anyagokat és karotinoidokat tartalmaz. Sokoldalúan fogyasztható, akár rántva és még sok más módon. Kutatók megállapították, hogy a legelőn nevelt tyúkok tojásai kétszer annyi omega-3 zsírsavat, háromszor több D-vitamint és négyszer több E-vitamint tartalmaznak, mint a hagyományos takarmányon nevelt tyúkok tojásai.