Ezt az élelmiszert soha ne edd reggelire – Felborítja a tested működését

Sokak számára a rohanó reggelek (illetve reggelik) egyik megmentője a banán. Ennek az amúgy nagyon egészséges gyümölcsnek vitathatatlanul van helye az étrendünkben, de semmiképpen se reggelire fogyasszuk.

Nem mindegy, mikor és mivel

A banán sokak számára jó reggeli alternatívának tűnhet azokon a napokon, amikor éppen nincs idő arra, hogy valami normális reggelit készítsünk magunknak – csak felkapjuk és útközben elmajszoljuk. A banánnak kétségkívül számos jótékony hatása van a szervezetre, viszont nagyon nem mindegy, hogy mikor és mivel kombinálva fogyasztjuk.

A banán egy nagyon egészséges gyümölcs, de nem mindegy, mikor és mivel fogyasztjuk

Az önmagában reggeli gyanánt elfogyasztott banán egyértelműen több kárt hoz, mint hasznot – többek között azért, mert ennek a gyümölcsnek 25% a cukortartalma, ami komoly vércukorszint ingadozást okozhat a nap folyamán, hosszú távon pedig inzulinrezisztenciához, illetve cukorbetegséghez vezethet. Emellett a banán olyan anyagokat szabadít fel a szervezetben, amelyek megtörik annak sav-bázis egyensúlyát. Az elsavasodás hosszú távon komoly emésztési problémákhoz vezethet, hiszen a savasító hatású élelmiszerek rendszeres fogyasztása károsíthatja a bélflóra egészségét.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2