Lifestyle

Megjelent a penész az otthonodban? Ezt az egy dolgot soha ne csináld, ha felütötte a ronda gomba a fejét a házban!

A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy dolgot semmiképp se csináljunk, ha megjelent a falon vagy épp az ablakok körül a fekete penész, annak érdekében, hogy megszabaduljunk tőle.

Penészproblémák

Itt a hideg, ez pedig egyet jelent azzal, hogy sok házban megjelenik a penész az ablakokon lévő páralecsapódás, a nedvesség, valamint a rossz szellőzés miatt. A penészgomba ugyanis imádja az olyan környezetet, mint a falak vagy épp az ablakkeretek, hiszen a levegőben lévő nedvesség az efféle hideg felületeken csapódik le, ami ideális a penész számára ahhoz, hogy megjelenjen, ezzel elcsúfítva otthonunkat, illetve különböző egészségügyi problémákat okozva szervezetünknek. Természetesen vannak olyan intézkedések és trükkök, amelyek segítségével megelőzhetjük a fekete penész kialakulását a házban, de vajon hogyan szabadulhatunk meg tőle akkor, ha egyszer már elhatalmasodott ez a bosszantó és gusztustalan probléma? Nos, elsőre mindenkinek a vegyszerek és penészirtó sprayk jutnak eszébe, mint hatékony ellenszer. Ezek természetesen járható utak, de a szakértők szerint egy dolgot azonban soha nem szabad csinálni, ha megjelent a penész a falon – galériánkból megtudhatod, miről is van szó!

Jamie Hancox, a Tikkurila festékmárka ügyvezető igazgatója szerint egyáltalán nem jó és nem ajánlatos módszer az, ha a penészgombát egyszerűen átfestjük, még akkor sem, ha speciális penészfestéket használunk e célból.
Kattints a további képekért!

Nemcsak gyönyörűek, de még a penészgombával, valamint a páralecsapódással is könnyedén felveszik a harcot ezek a növények, melyek egyben otthonod ékes díszei is lehetnek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...