Lifestyle

Működhet egy párkapcsolat, ha hatalmas a korkülönbség? A pszichológusok szerint ez a siker kulcsa

Mit számít tíz-húsz év? Pszichológusok is megerősítették, hogy akár sikeresebb is lehet egy olyan párkapcsolat, ahol a nő az idősebb, vagy meglepően nagy a korkülönbség. Mutatjuk a részleteket.

Mert azt úgy illik

Hiába annyira különbözőek az emberek, egy dologban mégis nagyon sokan egyetértenek. Mégpedig abban, hogy egy párkapcsolatban úgy illik, ha a férfi az idősebb. De miért is? Az igaz szerelem túlmutat egy sztereotípián. Pszichológusok is megerősítették, hogy bizonyos szempontok alapján akár sikeresebb is lehet egy páros, ha idősebb a hölgy, vagy meglepően nagy a körkülönbség a két fél között. Mi sem mutatja jobban, hogy mekkora bélyeg kerül azokra a nyilvánosságra hozott sztárkapcsolatokra, ahol nagy a korkülönbség, minthogy azonnal felkapott hírré válik és elindul a véleményformálás róluk. Egy kutatás során a résztvevők különböző párokat osztályoztak és nem meglepő módon, azok kapták a legkevesebb pontot, ahol akár tizenéves nagyságú korkülönbség is volt a két fél között.

Hugh Jackman és Elton John is hatalmas korkülönbséggel él boldog párkapcsolatban

Sztereotípiák

Amikor egy nő idősebb a kapcsolatban, általában több kritika éri, mint fordított helyzetben a férfiakat. Ugyanakkor a kutatások szerint azokat a párokat, ahol a nő idősebb, egyenlő felekként látják, míg ha az urak találnak fiatalabb barátnőre, egyből megjelennek az „aranyásó”, „sugar daddy”, stb. kifejezések, amikkel a lányt illetik. A pszichológusok szerint ez azért is érdekes, mert akármelyik helyzet áll fent – sokkal fiatalabb lány, idősebb nő – a derogáló komment mindig a nőre érkezik, miközben a férfi jó színben tűnik fel.

Mindkét esetben megjelennek a párkapcsolati sztereotípiák

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!