Lifestyle

Így még sosem hallhattuk az Omega dalait - újra kiadják az ikonikus rockzenekar három albumát

Az albumokhoz bónuszdalok is tartoznak.

Feljavított minőségben érkeznek

Az Omega életműsorozat részeként ezúttal a zenekar három stúdióalbumát adják ki újra a GrundRecords gondozásában feljavított minőségben, bónusz dalokkal – írja az MTI. Az Omega összes felvételének újrakiadása idén augusztusban indult két CD megjelenésével: a Beat című korong az 1966-1968 közötti kislemezeket és rádiófelvételeket tartalmazza, a Táncdalfesztivál című anyag pedig az Omega kísérőzenekari tevékenységét dokumentálta.

A széria mostani folytatása az Omega első három stúdiólemezét tartalmazza, ezekre a zenék többségét Presser Gábor komponálta, a szövegeket pedig Adamis Anna írta. Az 1968-ban kiadott Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek az első magyar könnyűzenei album, ami egyetlen előadó dalait tartalmazta. Az eredeti LP-n szereplő tizenegy dal között található mások mellett a két címadó felvétel és a Ha én szél lehetnék is. Bónuszként egy 1969-es kislemez (Naplemente/Régi csibészek), valamint a Vigyázz, vigyázz rám került a CD-re, ez annak idején csak instrumentális változatban jelent meg egy 1970-es kislemez B-oldalán Snuki címmel. Utóbbi hallható a 10000 lépés című 1969-es Omega-lemez újrakiadásának egyik extra felvételeként.

Az együttes második LP-jén csupa sláger sorakozik, köztük a Petróleumlámpa, a Gyöngyhajú lány, a Tízezer lépés és az 1958-as boogie-woogie klubban című. A 10000 lépés bónuszai közé került a Snuki-féle kislemez A-oldala, a Ballada a fegyverkovács fiáról, valamint egy 1971-es kislemez két dala, a Sötét a város és az Ülök a hóban. Az Omega első időszakának záródarabja az 1970-es Éjszakai országút, ennek megjelenése után távozott Presser, Adamis és a dobos Laux József az LGT-be. Az album megszólalása meglehetősen progresszív, eltér a korábbi populáris hangzástól. A dalok között szerepel például az Oh, Barbarella, amelynek ihletője egy 1970-es spanyolországi fesztiválszereplés volt. Az LP záródarabjában, a Vészkijáratban a Ha én szél lehetnék cselló-zongora előadása is hallható.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Bed&Love
Elképesztő, mennyi mindent megtudhatunk magunkról a csillagjegyünk alapján, arra viszont mi sem számítottunk, hogy még a hármas szex iránti érdeklődésünk is visszavezethető a születési dátumunkra.
Lifestyle
Lehet, hogy szépek és jól mutatnak a lakásban, de kis kedvenceid számára veszélyesebbek, mint gondolnád.
Lifestyle
Fantasztikusan izgalmas képrejtvény következik - édesszájúaknak különösen ajánljuk!