Lifestyle

Ezzel a filléres trükkel nem fog többé nyikorogni a padló és recsegni a parketta: csak egy dologra lesz szükséged, hogy megoldd a problémát

Legyen szó akár egy régi faparkettáról, esetleg egy rosszul behelyezett laminált padlóelemről, ez az olcsó házi praktika mindkét esetben működik majd a szakértő szerint.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe, az EMMA Egyesület és P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Próbáltad már?

A fapadló nyikorgása, recsegése rendkívüli módon idegesítő lehet egy idő után, hiszen gyakorlatilag minden egyes lépésnél a kellemetlen hang üti meg a fülünket. Márpedig a melegebb hőmérséklet zajosabbá teheti a padlóinkat, hiszen a hő hatására bekövetkező tágulás a lemezek elmozdulását eredményezheti, főleg akkor, ha azok egyenletlen aljatra lettek letéve. Paul Hambidge padlószakértő szerint tehát nyáron többen tapasztalhatják a fapadlók nyikorgását, de szerencsére megszüntethetjük az idegtépő recsegést és ropogást, ehhez pedig mindössze egy filléres dologra lesz szükségünk, ami szinte minden háztartásban megtalálható. Galériánkban olvashatod a részleteket!

"A nyikorgó padló megelőzése a lerakáson múlik: a legfontosabb az egyenletes aljzat biztosítása, valamint a megfelelő alátét elhelyezése az aljzat és a padló közé, ami megakadályozza a köztük lévő súrlódást és dörzsölést. Ügyelni kell továbbá arra is, hogy megfelelő tágulási rést hagyjunk a szoba szélén: soha ne rakjuk le a padlót faltól falig" - tanácsolja a szakember. Hozzátette azonban, hogy nem lehetetlen a recsegő padlót megjavítani anélkül, hogy az egészet fel kelljen szedni.
Kattints a további képekért!

Sajnos mostanában egyáltalán nem ritkaság, ha a szomszéd titokban, engedély nélkül használja az ember Wi-Fijét. Sokan nem tudják, de az ilyen helyzeteket rengeteg esetben a tulajdonos hanyagsága idézi elő.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy rengetegen Krausz Gábor és Mikes Anna miatt nézték a Dancing with the Stars műsorát. A nézők beleélték magukat, hogy egy szappanopera elején járnak, és szurkoltak, hogy a pár...
Sztárok
Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Kamilla nagyon konkrét figyelmeztetést kapott II. Erzsébettől, aki pontosan tudta, menyének mire kell számítania – ő azonban nem hallgatott a néhai uralkodóra.
Sztárok
Egyre nagyobb feltűnést kelt Liv Freundlich, aki lángvörös hajával és bájos vonásaival ma már inkább Julianne Moore ikernővérének, mintsem lánygyermekének tűnik.