Növényi tej: Igyuk vagy ne? Itt a szakértők válasza

Az tény, hogy a tejben nagyon sok ásványi anyag és vitamin van, de felmérések szerint a lakosság 30 százalékának a szervezete nem tud vele mit kezdeni, ezért inkább alternatívákhoz nyúlnak. Rizs-, mandula- kókusztej - ezek az italok egyre divatosabbak, de vajon egészségesek is?

Száműzted a tejet?

Egyre nagyobb trend, hogy a latténkat a kedvenc helyünkön nem tehéntejből, hanem mondjuk, kókusztejből kérjük, vagy éppen azt mondjuk az anyukánknak/nagymamánknak, hogy; "a mákos gubát mostantól inkább, valami 'plant based' tejből csináld kérlek, mert nem eszem tejterméket és a tej amúgy is káros az egészségre."
Nos, a tudomány jelenlegi állása szerint a "valódi" tej mértékletes fogyasztása semmilyen egészségügyi problémát nem okoz azoknál, akiknek nincsen érzékenységük. A legutóbbi kutatások szerint pedig napi fél liter tejtermék az, amit érdemes lenne fogyasztani, azonban fontos, hogy ebbe minden tejalapú termék beletartozik. Ennek ellenére, mégis egyre többen száműzik az életükből a tejet. Vajon ez egészséges? Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2