Lifestyle

Nem csak főzésre alkalmasak! 5 természetes növényi olaj, aminek felsorolni is nehéz a jótékony hatásait

A növényi olajok nem csak konyhai alkalmazásra, sütésre-főzésre használhatók, fogyasztásuk ugyanis az egész életmódunkra pozitív befolyással bírhat.

A szervezet hálás lesz érte

A növényi olajok számos jótékony hatással bírnak, többek között például azért, mert gazdag forrásai az egészséges zsírsavaknak, melyek esszenciálisak a szervezetünk számára. Mindemellett csökkenthetik súlyos betegségek kialakulásának kockázatát, nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, ezzel pedig hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, valamint ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzük az egészségünket. Ezeket az olajokat a legtöbben csak főzés során szokták használni, azonban érdemes önmagában is fogyasztani őket, a szervezetünk ugyanis nagyon hálás érte; galériánkban felsoroljuk, milyen szuper tulajdonságokkal rendelkeznek!

Az olívaolaj szinte minden háztartásban megtalálható, hiszen igen gazdag értékes biológiai anyagokban: a vitaminok és enzimek mellett lipoidokat, lecitint, fehérjét, klorofillt, jódsókat és aromás vegyületeket tartalmaz. Könnyen emészthető, erősíti az izomsejteket és gyógyítja a reumás ízületi gyulladást. Kiváló epehajtó hatása van, csökkenti a gyomorsavat, és egyes kutatások szerint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is.
Kattints a további képekért!

A fertőzéseknek és a ráncoknak is búcsút inthetsz, ha rendszeresen használod.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Good Housekeeping

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.