Lifestyle

Cicát tartasz a lakásban? Akkor ezt az 5 szobanövényt azonnal dobd ki – Mind mérgező a macskák számára!

Lehet, hogy szépek és jól mutatnak a lakásban, de kis kedvenceid számára veszélyesebbek, mint gondolnád.

Cica vagy növény? Válassz!

A szobanövényeknek mint azt jól tudjuk, számos előnyük van: ha ügyesen választunk, akkor nem csupán lakásunk ékkövei lehetnek, de tisztíthatják a levegőt is. Azt azonban érdemes figyelembe vennünk, mielőtt beszereznénk egyet, hogy mérgező-e vagy sem, főleg ha háziállatokat is tartunk otthonunkban, hiszen jobb nem kockára tenni kis kedvencünk életét. A macskák esetében a mérgező növények általában gyomorpanaszokhoz vagy bőrirritációhoz vezetnek, míg súlyosabb esetekben szervi elégtelenségeket, görcsrohamokat, de akár halált is okozhatnak. Galériánkban összeszedtünk öt olyan közkedvelt szobanövényt, amit jobb távol tartani a cicáktól, hiszen komoly veszély is leselkedhet rájuk, ha ezeket megrágcsálják vagy megeszik!

Vitorlavirág A vitorlavirág egy igencsak gyönyörű beltéri növény, de erősen mérgező, a macskákra nézve pedig életveszélyes, ugyanis oldhatatlan kalcium-oxalátokat tartalmaz. Érdemes helyette fehér orchideát választani, ami hasonlóan szép, de nem veszélyes a háziállatokra, valamint meglepően könnyen életben is lehet tartani.
Kattints a további képekért!

Komoly veszély fenyegethet rád, ha nem iktatod be ezt az apró mozdulatot a mindennapi életedbe és szokásaid közé. Hogy miért? Cikkünkből megtudhatod!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.