Lifestyle

A növekvő rezsiköltségek miatt bezárhatja kapuit az ELTE egyik kara

Hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek.

Takarékoskodniuk kell

A drámai mértékben növekvő rezsiköltségek miatt hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek - adta hírül a Népszava.

Az ELTE TTK vezetése nemrég arra kérte az oktatókat, vizsgálják meg, miként tudnák az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő hét folyamán születhetnek meg - írja a lap.

A TTK egyik névtelenséget kérő munkatársa azt mondta, a kar vezetése tiltakozik a tervezett intézkedések ellen, a dékán viszont „bele van kényszerítve”, hogy takarékoskodni kell a rezsiköltségeken. Jóllehet a TTK nem az egyetem legnagyobb kara, mégis itt zajlik a legtöbb laborigényes kutatás is, a kar két épületének fenntartása az ELTE rezsiköltségeinek megközelítőleg a felét teszi ki – amiben egyébként nagy szerepe van a korszerűtlen fűtéstechnikának is. A Népszava meg nem nevezett informátora szerint az ELTE az elmúlt tíz évben többször kért támogatást az államtól a fűtési rendszer korszerűsítésére, de pénzt egyszer sem kapott. Ha a TTK-t valóban bezárják fél évre, a kutatási projektek sorsa is bizonytalanná válhat.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...