Ezekről nem gondolnád, hogy nők találták fel

A történelem során sokat köszönhettünk a női feltalálóknak, bár erről sokszor nem is volt tudomásunk – elhoztuk a 6 legforradalmibb újítást.

A női feltalálók sokszor indokolatlanul kevés elismeréshez, illetve ismertséghez jutnak, pedig számos fontos innováció köthető nők nevéhez. Az alábbi nők nevét érdemes mindannyiunknak megjegyezni.

Mentőtutaj

A XIX. század végén, az Egyesült Államokba tartó európai menekülthullám idején Maria E. Beasley forradalmasította a korábbi mentőtutaj típusát. A régi, lapos modellhez képest Beasley egy biztonságosabb, lécekkel ellátott verziót tervezett meg. Beasley találmányát 1880-ban az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban szabadalmaztatta, majd két évvel később ugyanezt tette egy továbbfejlesztett verzióval. A mentőtutaj mellett Beasley nevéhez lábmelegítőt, illetve gőzgenerátor feltalálása is köthető.

Összecsukható ágy

1885-ben egy chicagói színes bőrű feltalálónő, Sarah E. Good szabadalmaztatta új találmányát, a szekrényágyat. A kisebb lakásban élők életét megkönnyítő bútordarab valóban egy tárolószekrény volt, amelyet ággyá lehetett alakítani. A feltalálónő egyébként eredetileg rabszolgasorsba született, az amerikai polgárháború hozta meg számára a szabadságot.

Fotó:123rf.com

Oldalak