A sikeres karrier 6 titka - A legtöbben kettővel sincsenek tisztában

Ahhoz, hogy ki légy békülve a karriereddel, elengedhetetlen, hogy szeresd a munkád. Nincs annál rosszabb, mint lehúzni naponta 8-10 órát egy olyan helyen, amit ki nem állhatsz, igaz? Ha nem érzed jól magad a munkahelyeden és van lehetőséged, ne félj váltani, ha viszont szereted, amit csinálsz, de valahol elhagytad a motivációd, pörgesd fel magad - mutatjuk, hogyan!

Kicsi célok, nagyobb sikerélmény

Legyenek céljaid. Ha belegondolunk, utazni sem indulunk el anélkül, hogy meghatároznánk az úti célt. Legalábbis, nem sokan. Eleinte kisebb célokat tűzz ki magadnak, azokat könnyebben elérheted és amint megcsap a siker szele, megállíthatatlan leszel!

Tréningezd magad

Ne félj kilépni a komfortzónádból! Ugye, te is tapasztaltad már, hogy mindig azon kívül történnek a legjobb dolgok? Az ember hajlamos belesüppedni az állandóságba, mert azt hiszi, akkor nem csöppenhet bele ismeretlen szituációba, és egyáltalán nem kell megerőltetnie magát. Ez valóban kényelmes, de akkor ne is várjuk, hogy a siker bekopogtasson az ajtónkon!

Legyél te is a nagy projekt része

Olyan könnyen dobálózik mindenki a „nagy projekt” kifejezéssel. Nyilván a vállalkozás méretétől, forgalmától és még sok más tényezőtől függ, hogy kinek mi az a bizonyos nagy projekt. Szóval, légy vállalkozó szellemű, ne kerüld ezeket a feladatokat. Lehet, hogy először kicsit félelmetesnek tűnnek, de később rengeteget profitálhatsz a szerzett tapasztalatokból; nem utolsó sorban pedig elég jól mutatnak majd az önéletrajzodban is.

Fotó: theironyou.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!