Motiváló tények - A futás jótékony hatásai

A futás néha pokoli kín tud lenni, főleg a rendszeres testmozgás megkezdésekor. Az ősz beköszöntével pedig egyre inkább csökken a motivációnk, hisz ki szeretne hidegben, esetleg még esőben is futni?

Az első és legfontosabb szabály, hogy megértsük és legfőképpen tudatosítsuk magunkban, hogy futni jó és mindezt magunkért, az egészségünkért tesszük. Ha a fejünkben lévő gátakat át tudjuk ugrani, akkor végre élvezhetővé és kikapcsolódást nyújtó tevékenységgé válik önmagunk effajta sanyargatása.

Tiszta fejjel

A futás nem csak a testre van jótékony hatással, de mentálisan is csodákat művel az emberrel, hisz megtanít koncentrálni, összpontosítani, erősíti a küzdőszellemet és a problémák legyűrésére is jobban felkészít.

A mozgás nemcsak a testet, de a szellemet is lefárasztja, íga mentálisan is kitisztulunk egy-egy izzasztó edzés után és a stressz is tovaszáll.

Erős csontok

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A csontritkulás megelőzésében is remek a futás, hisz a csontok és az izmok megmozgatása csökkenti a betegség kialakulását, sőt a kor előrehaladtával a váz gyengülését is késlelteti a kocogás.

Jobb alvás

A szabadtéri futás nemcsak átmozgat, de a jó levegő, az oxigéndús környezet le is fáraszt valamilyen szinten. Tudományos kutatások is bizonyították, hogy azok, akik rendszeresen futottak pár kört minden nap, sokkal hamarabb elaludtak és mélyebben is aludtak, sőt álmuk pihentetőbbnek is bizonyult.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!