Minél többször eszel egy nap, annál sikeresebb a fogyás - A dietetikus elárulja, miért
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A legtöbben úgy tekintenek a diétára, mint valamire, aminek első számú szabálya a következő: egyél minél kevesebbet! Michelle Adams-Arent szerint azonban ez nagy tévedés! Egy jól összeállított fogyókúrás étrendnek nem az a lényege, mennyit eszel, hanem az, hogyan csinálod. Olvass tovább!
Az számít, hogyan, nem az, hogy mennyit
Minden diéta más és más: van, amelyiknél el kell hagyni a cukrot és a szénhidrátot, míg a következőnél csak zöldséget és húst lehet enni. Az a közös bennük, hogy mindegyik bizonyos ételek kizárására épül, amit mind mentálisan, mind testileg igencsak megszenved a fogyni vágyó. Pedig nem az a fontos, mit eszünk, hanem az, hogyan tesszük, állítja Michelle Adams-Arent dietetikus.
A testünket úgy tervezték, hogy az étel egy részét energiává alakítsa át. Ha az energia nem hasznosul akkor, amikor kell, zsírrá válik és lerakódik a kényes részeken. Ha sokszor, kis adagokat eszel, amikkel sosem laksz jól teljesen, akkor a szervezetnek nincs lehetősége felesleggé alakítani az ételt. Ennek eredményeképpen azt falatozhatsz, amit szeretnél, mert nem fogsz hízni - a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt.
„Bármilyen furcsán is hangzik, ha hatszor eszel egy nap, azzal sokkal jobban hozzájárulsz a fogyáshoz, mint azzal, ha napi háromszor eszel.” - hangsúlyozza Adams-Arent.
Helytelen
3 étkezés
- 8 óra - reggeli
- 12 óra - ebéd
- 18 óra - vacsora
Helyes
6 étkezés
- 8 óra - reggeli
- 10:30 - tízórai
- 13 óra - ebéd
- 16:30 - uzsonna
- 18 óra - vacsora
- 21:30 - második vacsora
A több kis étkezésnek köszönhetően a tested több hasznos és jótékony tápanyagot szív ki az élelmiszerekből és a fogyás is hatékonyabb, gyorsabb lesz. Persze az elfogyasztott finomságok minősége elég fontos: ha naponta hatszor eszel hamburgert, nem csökken a súlyod, sőt!