Ezt műveli a magyar ember a temetőben - Kisokos mindenszentekre

Minden évben eljön a november és vele együtt a nyugodt, csendes és tiszteletteljes megemlékezés napja, a már eltávozott szeretteink felé. Legtöbbünk számára ez egy évente hasonlóképpen vagy pont ugyanolyan formában megismétlődő folyamat. Szépen felöltözni, kimenni a temetőbe, csendben megemlékezni, elhelyezni a gyertyát vagy virágot, majd halkan távozni. Ez annyira egyszerűen hangzik, mégis van, aki képes elrontani. Kezdjük tehát az alapoktól!

Vásárolj időben

Naptári és minden egyéb számítás szerint a halottak napja november második napja. Nem árt viszont előre gondolkodni és napokkal előtte megvenni a kívánt virágot, koszorút vagy mécsest emberi áron és nem két-, háromszorosáért. Sokaknál innen indul a vesszőfutás, mert csodálkoznak, hogy a temetőbeli árusok vagyonokat kérnek el pofátlanul november elsején vagy másodikán. Onnantól kezdve, ha valakinél felmegy a pumpa, rögtön el is száll a tiszteletteljesség. Kíméld tehát meg magad és vásárolj előre!

Mit vegyek fel?

Ezt elsősorban saját magadtól kell, hogy megkérdezd. Miben érzed magad kényelmesen? Lehetőleg olyan ruhát válassz, amiben nem feszengsz, hanem jól érzed magad benne. A következő szempont: esik vagy nem? Mivel a novemberi időjárás sokszor kiszámíthatatlan, ezért érdemes olyan ruhában menni, ami esőálló. Egy gumicsizma, hosszú nadrággal, hozzá pedig egy kötött felső egy vékonyabb esőkabáttal jó választás lehet. Egyet kérünk: kerüld a giccses és feltűnő színeket, mert nagyon nem odaillő!

Fotó: pxleyes.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!