Minden könyvmoly álma: ebben a könyvtárban olyat tehetünk, amit szinte sehol máshol

Nincs több zárórára és félbehagyott fejezetek. Ebben a brit könyvtárban minden bibliofil álma valóra válhat, hiszen egyedülálló módon, több ezer kötet között töltetik az éjszakát.

Pizsiparty a könyvtárban

A brit Gladstone's Library egy igazán különleges könyvtár, amely biztosan kiemelkedő helyet foglal el az angol bibliofilek szívében, hiszen néhány éve megnyitotta vendéglátó részlegét, ahol 26 kibérelhető butikhotel-szoba is helyett kapott, kilátással a vadregényes walesi tájra. Így a legnagyobb könyvfanatikusok akár az éjszakát is bent tölthetik az épületben, körülvéve nem kevesebb, mint 150 ezer kötettel. A magánkönyvtárat még 1895-ben, nyugdíjba vonulása után hozta létre az Egyesült Királyság négy ciklust kitöltő miniszterelnöke, William Gladstone. Mintegy 32 000 kötetet tett közkinccsé, a lánya szerint azzal a nemes céllal, hogy összehozza az olvasó nélküli könyveket a könyv nélküli olvasókkal.

Gladstone's Library, könyvtár Anglia könyvek hotel ablak fény antik régi

További képekért és érdekességekért kattints a galériára!

A Wales Nemzeti Könyvtár után a Gladstone a második legnagyobb kutató könyvtár az Egyesült Királyság tagországában.
Kattints a további képekért!

2022-ben ismét közelebb kerülünk a természethez, ez pedig a lakberendezési trendekre is hatással lesz. Előtérbe kerül a biofil design - de mit is jelent ez pontosan? Ennek jártunk utána.

Leadfotó: Pexels/HoangBin, Fotók: Facebook/Gladstone's Library, Pinterest

Oldalak