Összefogott az ország - Döbbenetes mennyiségű adományt gyűjtött a tavalyi Mikulásgyár

Év végén bezárta kapuit a Mikulásgyár, ami már 14. éve a mélyszegénységben élő, rászoruló nagycsaládosok, sokgyermekes családokat segíti adománygyűjtés útján a november végi és a decemberi, karácsonyi időszakban. A legkisebb adományozó 3 éves volt, de számtalan magánszemély, művész, sportoló és vállalat, de még a büntetés-végrehajtás is küldött karácsonyi meglepetést a rászoruló családoknak. (x)

Hihetetlen mennyiségű adomány gyűlt össze

Az ünnepek után eljött a számvetés ideje. Rengeteg adomány érkezett a Mikulásgyár központi gyűjtőhelyére, a Millenáris Parkba, és sokan látogatták meg kisebb-nagyobb ajándékaikkal a Lurdy Házban lévő gyűjtőpontot is. Szintén sok adomány érkezett az idén csatlakozott József Attila Színházhoz, és igen komoly mennyiségű adományt szállítottak el a 17 megyeszékhelyen felállított gyűjtőpontokról is. A gyermekjátékok, plüssmackók, babák és játékautók mellett össztömegét tekintve a Mikulásgyár hozzávetőlegesen 45 ezer kilogramm élelmiszer adományt gyűjtött össze a rászoruló családoknak, az adományok teljes súlya pedig elérte a 120 ezer kilogrammot is.

Fókuszban a gyerekek

A Mikulásgyár csapata idén is folytatta a családokhoz és nagycsaládokhoz, valamint a gyermekekért való felelősségvállalás és nevelőszülői hálózat fejlesztéséhez kapcsolódó szemléletüket reprezentáló gondolkodásmódot. Látványos installációkkal és interaktív előadásokkal hívták fel a figyelmet a felelős családalapítás kiemelt szerepére, a gyermekekért való felelősségvállalás fontosságára. A családok egysége és a gyermekek megóvása közös érdekünk, ezt az üzenetet továbbították az adományozók és partnerek felé is.

Mindenki összefogott

Az adománygyűjtést többek között a második babáját váró Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és a nagycsaládos Oláh Gergő tevékeny Mikulásgyár nagyköveti munkája is segítette. Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, hatszoros Európa-bajnok úszó, a Tejszív Nagyköveteként 40 karton, hazai tejfeldolgozóktól származó tejet küldött a rászoruló családoknak, ennek köszönhetően sok karácsonyi asztalra került az ünnepi időszakban minőségi, magyar tej. Közel 400 kilónyi száraztészta adományt gyűjtöttek össze a BvOP, büntetés-végrehajtás munkatársai és a fogvatartottak is.

A Mikulásgyár segélyakciójához idén kapcsolódott a József Attila Színház teljes társulata, Nemcsák Károly igazgató vezetésével. Az akciót népszerűsítő klipben szerepelt többek között Láng József, Bodrogi, Gyula, Galambos Erzsi, és Fehér Anna is. A rendezvényeken fellépett pl.: Tóth Vera, Kasza Tibi, Curtis, Peter Srámek, Palcsó Tamás, Pély Barna, Nagy Adri, Torres Dani, Vastag Csaba, Vastag Tamás és Pintér Tibor is, rajtuk kívül pedig még több tucat előadó, sportoló és közéleti személyiség jelent meg, így, a teljesség igénye nélkül: Kiss Gergő és dr. Tóth Frank olimpiai bajnok vízilabdázók, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Gera Zoltán, az FTC egykori futballistája, a nagycsaládos Kökény Attila és Németh Kristóf színművész.

Az adománygyűjtést körülbelül 2 000 önkéntes munkája segítette, az adományokat pedig a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta juttatta el a rászoruló családoknak.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!