Lifestyle

Miért érdemes tisztítani a csapvizet? Íme néhány nyomós indok

Akár rákmegelőző hatása is lehet.

Te tisztítod a vizet?

Biztosan te is hallottad már külföldi útjaid során, hogy bizony vannak olyan helyek a világon, ahol kifejezetten nem ajánlatos csapvizet inni. Míg itthon előnyös helyzetben vagyunk, mind a víz tisztasága, mind a magyar víztartalékok szempontjából, addig a világ nagy részén sajnos lehetetlen tisztítás nélküli vizet fogyasztani. Sőt, hazánkban is vannak olyan helyek, főleg a városokban és a fővárosban, ahol nem feltétlenül szükséges, azonban ajánlottabb víztisztító berendezések használata. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Mi is pontosan a víztisztítás? Az ivóvíz teljes megtisztítása egy többlépcsős folyamat eredménye. Szükség van egy mechanikai szűrésre, ami a vízben található szennyeződéseket távolítja el (mint például a rozsdát vagy a vízkövet). Ezután az aktív szenes szűrés jön. Az aktív szén a világ egyik leghatékonyabb természetes vízszűrő anyaga. Képes rá, hogy az átszűrt élő vagy élettelen szennyeződéseket a vízből magához vonja. Fontos azonban, az aktív szenes víztisztítókat bizonyos időközönként lecserélni, mivel az idő múlásával egyre kevésbé köti meg a vízben található szennyeződéseket, sőt a teljes elhasználódása után vissza is engedi ezeket a vízbe.
Kattints a további képekért!

Botrányok, megkérdőjelezhető információk, ugyanakkor a legnagyobb segítség is, ha valamiről informálódni szeretnénk. Te mennyit tudsz a Wikipédiáról?

Leadfotó: 123RF.com Forrás: Nordland

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!
Fashion&Beauty
Te milyen időközönként mosod ki farmernadrágjaid? Az egyik leghíresebb divattervező egy igen sokkoló választ adott, azonban mi utánajártunk, hogy mi is az igazság.