Lifestyle

5 meglepő folyamat, ami végbemegy a testedben a ciklusod során: Gondolnád, hogy a hangodra is hatással van?

A menstruáció nemcsak a méhünkre, de az egész testünkre hatással van, most mutatunk 5 olyan érdekes tényt, amiről biztos nem tudtad, hogy történik a testedben a ciklusod alatt.

Összetett folyamat

Az már közismert tény, hogy a menstruáció alatt is teherbe eshetnek a nők, de rengeteg más dolgot is meg kell tanulni a testről, ami ilyenkor történik bennünk. A menstruációs ciklus egy összetett folyamat, amely a női testet szabályozza, és kétségtelen, hogy drámai hatással van a nők életére.

A hippokampusz megnő Egy tanulmány kimutatta, hogy amikor az ösztrogénszint emelkedik, a hippokampusz mérete nő. Ezek az agyi változások valóban hatással vannak a nők viselkedésére. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ha a nők a ciklusuk bizonyos szakaszaiban különösen fogékonyak a viselkedésükben bekövetkező változásokra, akkor ez jó alkalom lehet például a hangulatingadozások elleni terápiára.
Kattints a további képekért!

Forrás: Brightside Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.