Lifestyle

Fantasztikus nemzetközi elismerés: "idegenforgalmi Oscar-díjat" nyert a Magyar Zene Háza

Az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet érdemelte ki az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen.

Közönségszavazás döntött

Rangos nemzetközi elismerést nyert el a Magar Zene Háza– írja az MTI. A közlés szerint a létesítmény kiérdemelte a szakmai zsűri szemében az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen.

A Magyar Zene Háza közleményében hangsúlyozta: a 29. alkalommal megrendezett verseny díjazottait közönségszavazással választották ki. A megmérettetés legjobbjait szombaton hirdették ki Mallorcán. A díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

A Magyar Zene Háza kategóriájában még négy turisztikai látványosság szerepelt jelöltként idén, illusztris listába került be a fővárosi intézmény:

  • az észak-írországi Trónok Harca Múzeum,
  • a Hans Christian Andersen Ház a dániai Odensében,
  • a horvátországi Sljeme-hegyen működő libegő,
  • valamint a Berlin központjában található Humboldt Forum

A Magyar Zene Háza megépülése óta már több elismerést is kapott:

2019 decemberében Európa legjobb középülete lett, majd a legjobb nemzetközi középület díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson. Az amerikai Music Cities Awardson 2020 őszén megkapta a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díját, 2022-ben a zsűri fődíját az “ingatlanszakmai Oscaron”, a MIPIM-en, nemrég pedig a 13. Portfolio Property Awards különdíjában részesült - írják a közleményben.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Hétfőtől szavazhatnak a természetjárók az Aktív Magyarország által immár harmadik alkalommal meghirdetett Év Kilátója és Év Turistaháza pályázatok jelöltjeire.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Legjobb barátodnak is felteheted ezt az egyszerű, de annál trükkösebb kérdést, amiből könnyedén kiderítheted, vajon mennyire ismernek jól téged a hozzád legközelebb állók.
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.