Lifestyle

Így módosul a Lidl, az Aldi és a nagyobb üzletláncok nyitvatartása

A legnagyobb áruházak is alkalmazkodtak a kijárási korlátozáshoz, hiszen a szigorítások miatt 19 órakor be kell zárniuk.

Kevesebb időnk lesz vásárolni

Este 8 és hajnali 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe Magyarország területén, ez pedig azt is jelenti, hogy aki vásárolni szeretne, az elkövetkezendő hónapban csupán este 19 óráig teheti ezt meg. A legnagyobb hazai áruházláncok is alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, s a jövőben új nyitvatartással várják vendégeiket:

  • A Lidl és az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva, vasárnap este 18-kor lesz zárás.
  • Az Auchan áruházai hétfőtől vasárnapig 6-19 óra között, míg benzinkútjai a 6-20 óra között fogadják a vásárlókat. Az automata kútoszlopok a jövőben is nonstop üzemelnek.
  • Az Ikea áruházai reggel 7-től este 19-ig lesznek nyitva, bezárnak viszont az éttermek és a játszóházak.
  • Az Obi hétfőtől szombatig reggel 8 és este 19 között lesz nyitva, vasárnap pedig reggel nyolctól este 18-ig fogadják a vásárlókat. A nagykanizsai üzlet viszont hétfőtől vasárnapig este 18-kor zár majd.
  • A Decathlon áruházak a vasárnapot leszámítva minden nap reggel 9 és este 19 között tartanak nyitva, a hét utolsó napján bizonyos áruházak 9-kor, mások 10-kor nyitnak, és este fél 6-kor zárják be kapuikat.
  • A Metro egyes áruházai hétfőtől szombatig fél 6-kor nyitnak, a többi pedig 6-kor, valamint este 19-ig tartanak nyitva. Vasárnap reggel fél 8-tól este fél 6-ig fogadják a látogatókat.
  • A Spar üzletei egységesen este 19-kor zárnak, de típustól függően reggel 6-kor, 7-kor vagy 8-kor nyithatnak ki.

A kijárási korlátozásban a gyógyszertárak és a benzinkutak ugyan nem érintettek, de utóbbiak büféi, üzletei, kávézói szintén be fognak zárni 19 órakor.

Fotó: 123rf

Azt is eláruljuk, hogy hol maradt fizetős a parkolás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.