Egy száraz merőkanálba tegyünk egy vagy akár több jégkockát, majd a kanál alját érintsük a leves tetejéhez, így a felszínen lévő zsír azonnal rátapad a merőkanálra. Ismételjük meg a folyamatot, ahányszor csak szükség van rá. És hogy hogyan működik a trükk? Nos, a telített zsírok szobahőmérsékleten vagy épp hideg helyen, mint amilyen a hűtő is, megszilárdulnak - a jégkockás módszer ugyanezt az elvet követi. Ha egy lehűtött kanalat teszünk a leves felületére, a jéghideg hőmérséklet azonnal megszilárdítja a körülötte lévő zsírt.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Egy száraz merőkanálba tegyünk egy vagy akár több jégkockát, majd a kanál alját érintsük a leves tetejéhez, így a felszínen lévő zsír azonnal rátapad a merőkanálra. Ismételjük meg a folyamatot, ahányszor csak szükség van rá. És hogy hogyan működik a trükk? Nos, a telített zsírok szobahőmérsékleten vagy épp hideg helyen, mint amilyen a hűtő is, megszilárdulnak - a jégkockás módszer ugyanezt az elvet követi. Ha egy lehűtött kanalat teszünk a leves felületére, a jéghideg hőmérséklet azonnal megszilárdítja a körülötte lévő zsírt.