Lifestyle

Ez a legegészségtelenebb alvópóz az alvásszakértő szerint

A TikTok tanácsait nem mindig érdemes megfogadni, újabban viszont egy rémesen egészségtelen alvási pózra is felhívja a figyelmet, amelyet talán valóban érdemes lenne kerülnünk.

Alvópozíciók

Nemrégiben elképesztően virális lett egy videó a TikTok felületén, melyben egy alvási testtartás specialista, valamint a Levitex matracgyártó cég alapítója, James Leinhardt bemutatja a szerinte legegészségtelenebb alvópozíciót, melyet ennek ellenére rengetegen kényelmesnek vélnek. Valószínűleg te is aludtál már így, sőt, az is könnyen meglehet, hogy minden este ebben a kényelmes, ámde rendkívül egészségtelen pózban szenderülsz álomba. Olvass tovább és eláruljuk, mely pózt kellene a szakértő szerint elkerülnünk, ha nem szeretnénk fájó tagokkal ébredni reggel!

Milyen pózról is van szó? Leinhardt szerint a legegészségtelenebb pozíció a következő: hasra fekszünk, az egyik lábunkat enyhén behajlítva magunk mellé húzzuk, a másikat kinyújtva hagyjuk, a kezünkkel pedig átölelünk egy párnát, vagy éppen az odagyűrt takarót. Ismerősen hangzik ugye? Nos, azt hiszem, többen alszunk ebben a pózban, mint gondolnánk, pedig nincs kifejezetten jó hatással testünkre. „Elfordítod a nyakad, szinte megcsavarod, ezzel a pózzal ellentmondunk gerincünk minden természetes ívének" - mondja Leinhardt.
Kattints a további képekért!

Az obstruktív alvási apnoe következménye komolyabb is lehet, mint azt elsőre hinnénk, ugyanis azok az emberek, akik ettől az alvászavartól szenvednek, nagyobb kockázatnak vannak kitéve a súlyos egészségügyi állapotokat illetően.

Leadfotó: Pexels, forrás: sleepopolis.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...