Lifestyle

Mind a 10 ujját megnyalja a család, ha így készíted a tócsnit: ettől lesz kívül ideálisan ropogós, belül pedig ellenállhatatlanul puha

A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt figyelembe venni néhány fontos dolgot.

Mindenki repetát akar majd belőle

A tócsni egy igazán népszerű étel a magyarok körében, méghozzá több szempontból is. Egyrészt, olyan egyszerű hozzávalók kellenek csupán az elkészítéséhez, mint a burgonya, liszt, tojás, só, bors és olaj, melyek könnyen beszerezhetők, ráadásul nem is kell velük sokat bajlódni. Másrészt a lapcsánka néven is ismert finomság sokféle módon variálható: lehet édes vagy sós, emellett különféle feltétekkel, illetve mártogatósokkal tálalható, így mindenki kedve szerint variálhatja – a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Sőt, ma már nem csak a krumpli adhatja az alapját, hiszen más zöldségekből, akár tökből, cukkiniből és édesburgonyából is készülhet. S bár valóban egyszerűen, pikk-pakk meg lehet sütni, van néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni, ha igazán ízletes és puha végeredményre vágyunk. Részletek a galériában!

Készüljön akár krumpliból vagy más zöldségekből, fontos, hogy mindig nyersen reszeljük le az alapanyagot, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Ezt követően jöhet a zöldséghez a tojás, fűszerek és némi liszt, végül pedig kezdődhet a sütés.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna? Egyetlen dolgot kell csak a szokásostól eltérően csinálnod a krumplifőzelék készítése közben, és felejthetetlenül finom lesz a végeredmény.

Leadfotó: 123rf

Forrás: SóBors

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy rengetegen Krausz Gábor és Mikes Anna miatt nézték a Dancing with the Stars műsorát. A nézők beleélték magukat, hogy egy szappanopera elején járnak, és szurkoltak, hogy a pár...
Sztárok
Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Kamilla nagyon konkrét figyelmeztetést kapott II. Erzsébettől, aki pontosan tudta, menyének mire kell számítania – ő azonban nem hallgatott a néhai uralkodóra.
Sztárok
Egyre nagyobb feltűnést kelt Liv Freundlich, aki lángvörös hajával és bájos vonásaival ma már inkább Julianne Moore ikernővérének, mintsem lánygyermekének tűnik.