Lifestyle

Jobban jársz, ha ezt az 5 népszerű italt soha többé nem fogyasztod: Igazoltan károsak az egészségre és megrövidítik az életed

Amit iszol, az több kalóriát tartalmazhat, mint egy egész étkezés, nem is beszélve a rengeteg cukorról, mesterséges összetevőkről és egyéb egészségtelen adalékanyagokról.

Nemcsak az számít, hogy mit eszel

Ezen az sem segít, hogy sok ital címkéje félrevezető. Azt gondolhatod, hogy egészséges döntést hozol, ha olyan italt választasz, amelyen az áll, hogy "teljesen természetes", de ezt nem szabad készpénznek venni. Hasonlóképpen, egy olyan ital, amely cukormentesnek hirdeti magát, tele lehet veszélyes mesterséges édesítőszerekkel.

A legjobb ital, amit fogyaszthatunk, a víz. De megértjük, hogy néha a víz nagyon unalmas. Ha már unod a sima vizet, vagy csak szeretnél valamit egy kicsit több ízzel, szokj rá a címkék olvasására és az egészségtelen összetevők azonosítására. Próbáld meg elkerülni a nagy mennyiségű cukrot, mesterséges édesítőszereket és egyéb adalékanyagokat, például magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot tartalmazó italokat. Az alábbiakban mutatunk néhány népszerű, de egészségtelen italt, amitől érdemes távoltartanod magad. Vagy inkább őket magadtól.

Üdítők Nem meglepő, hogy az üdítő az egyik legrosszabb ital, amit a szervezeted számára választhatsz, akár normál, akár diétás üdítőt iszol. Mindkettőt összefüggésbe hozták a súlygyarapodással és a szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatával. A diétás üdítő tele van vegyi anyagokkal, például mesterséges édesítőszerekkel. Igen, kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos üdítő, de a legújabb kutatások a mesterséges édesítőszerek fogyasztását olyan egészségügyi kockázatokkal hozták összefüggésbe, mint a stroke és a demencia. A hagyományos üdítőital nagy mennyiségű kalóriát, cukrot és kukoricaszirupot tartalmaz. Emellett az üdítőket régóta összefüggésbe hozzák olyan betegségekkel, mint a cukorbetegség, a szívbetegségek, csont megbetegedések, az elhízás és más, a testsúlyhoz kapcsolódó állapotok.
Kattints a további képekért!

Forrás: Garcia Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Lifestyle
Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.