A lángelmék 5 meglepő tulajdonsága - Te is köztük vagy?

Az intelligenciát nem csak IQ-teszttel lehet mérni, ugyanis van néhány érdekes összefüggés a hihetetlenül okos emberek között. Mutatjuk!

Hasonlóan gondolkozol?

Azokat az embereket nevezzük intelligensnek, akik fejlettek értelmileg, és az ítélőképességük is helyén van. Ezek a személyek általában elég introvertáltak, gyakran befelé fordulnak, valamint nem szeretik a nagy felhajtást és a társasági életet sem. Kutatások bizonyítják, hogy a legértelmesebb embereknek van néhány olyan tulajdonsága, ami csak az ő "csoportjukra" jellemző. Számos feltalálóra, tudósra, üzletemberre és közéleti személyiségre ráhúzhatók ezek a tulajdonságok. Rád jellemző valamelyik?

Benned is megvannak?

1. Nyitnak a világ felé

Szomjaznak a tudásra, az új lehetőségekre és ötletekre. Nyitott nézeteket vallanak, így minden ember szemszögét meghallgatják, és soha nem ítélkeznek, sőt igyekeznek elfogadni a másik véleményét. Örülnek az alternatív, újszerű és különleges megoldásoknak, főleg ha munkáról van szó. Kutatások bizonyították, hogy a nyitott emberek jobban teljesítenek az intelligenciateszteken is.

2. Viccesek

Ezeknek az embereknek általában kifejezetten jó a humorérzéke, ami nem előre betanult viccekből ered, hanem csípőből ontják magukból a szellemes hozzászólásokat. Amerikai kutatók megállapították, hogy például a komikusok sokkal intelligensebbek az átlagembereknél.

3. Szeretnek egyedül lenni

Mint már korábban említettük ezek a személyek nem éppen extrovertáltak. Az okos emberek társaságban is megtalálják a helyüket, azonban egyedül érzik magukat a legjobban. A félreértések elkerülése végett ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem vágynak társra, és azt sem, hogy örökre magányos farkasok, csupán szeretnek kiolvasni egy jó könyvet, megnézni egy filmet, vagy éppen sétálni a friss levegőn, persze egyedül.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2