Neked milyen formájú az arcod? Ez derül ki belőle

Egy friss kutatásból kiderült, hogy pusztán az arcunk formájából megmondható, hogy mennyire számítunk okosnak, illetve intelligensnek. A kutatás meglepő eredményeket hozott.

Egy különös kutatás

Egy cseh kutatókból álló csoport nemrégiben elkezdte vizsgálni az emberi arcforma, az IQ (vagyis a mérhető intelligenciahányados) és a vélt intelligencia közti összefüggéseket. A kutatásban 40 férfi és 40 nő vett részt.

A vizsgálat résztvevői különböző arcokat, illetve arcformákat ábrázoló fotók megtekintésén keresztül igyekeztek megtippelni a képen látható emberek agyi kapacitásait. Összességében kijelenthető, hogy mindkét nem résztvevői képesek voltak helyesen megtippelni a képeket látható férfiak intelligencia szintjét, ugyanez azonban nem mondható el a nőket ábrázoló fotókról.

A nők és férfiak bevonásával készült kutatásból kiderült, mely arcformájú emberek a legokosabbak

A kutatást végző csapat szerint a vizsgálat eredményei rövid időn belül beépülhetnek a mindennapokba – a tény, hogy pusztán az arcforma megvizsgálásával meg tudjuk állapítani egy emberről, hogy mennyire tekinthető okosnak, intelligensnek, komoly változásokat hozhat az emberi interakciók, illetve kapcsolatok kialakításában. Emellett hosszú távon evolúciós következményeket is vonhat maga után.

Fotó: 123rf.com

Oldalak