Különleges amulettek ártó szándék ellen

Ha úgy érzed, mostanában túl sok negatív hatás ér téged és ezek a rossz dolgok egyfajta ártó szándéknak köszönhetőek, akkor vesd be az alábbi ősi amuletteket!

Kelta hurok
A kelták egyik legősibb jelképe sokaknak ismerős lehet a Bűbájos boszorkák című sorozatból is, ami nem véletlen. Az ősi szimbólum az egymásba fonodással a végtelent szimbolizálja, míg a hármas szám a föld, a tenger és az ég szent hármasságára utal. Az egybefonódó minták egyfajta összhangot, harmóniát is jelképeznek.

Ízisz csomója
Az egyiptomiak anyaistennőjének, a varázslás és a termékenység megtestesítőjének védelmét az övére kötött csomó szimbolizálta, mely később védelmező szimbólum lett. A hosszú életet is jelképező csomót a gonosz varázslatok semlegesítésére alkalmazták.

Ankh kereszt
A Nílus- vagy füles-keresztként is ismert jelkép az egyiptomiak hite szerint fokozza az életerőt, véd a rontásoktól és elűzi az ártó szellemeket.

Nazar
Az Allah szemeként is ismert török amulett a néphagyományok szerint a szemmel verés és a rontás ellen véd. Az amulett színe nem véletlenül kék, hisz a hiedelem szerint az azon a vidéken igen ritka szőke hajú, kék szemű emberek rendelkeznek ártó erővel.

Patkó
Talán az egyik legismertebb szerencsét hozó és rontást kivédő jelkép a patkó, mely a rituális lóáldozat helyettesítőjeként fogható fel. Fontos azonban, hogy az ajtófélfára szögelt patkó mindig U alakot formázzon, különben a szerencse ,,kiszökik" belőle.

Vörös fonál
Az erőteljes szín nem véletlenül kapott jelentős szerepet a Kabbalába is, hisz az ilyen színű fonál állítólag megóvja viselőjét az ártó szándéktól, ám fontos, hogy páratlan számú csomó legyen rajta.

Lóhere
Az igen ritkának számító négylevelű lóhere nemcsak szerencsét hoz, de a hiedelem szerint az ártó szellemek ellen is hatásos védekezés.

Pentagram
A sokak által tévesen megítélt jelkép az isteni geometria egyik szimbóluma. A felfelé álló pentagram a fehér mágia jelképe, az ötször megtörő és önmagát ötször metsző vonal az aranymetszés szabályainak is megfelel.

Hamsza
A Fatima kezeként is ismert amulett a Keleten és Észak-Afrikába igen elterjedt. Az iszlám folklór jelképének is felfogható stilizált kéz a szemmel verés ellen alkalmazható.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!