A kulcs egy kevés friss citromlé és egy csipet só a főzővízben. A citromlé savas kémhatása ugyanis stabilizálja a burgonyában lévő keményítőt: ez azt jelenti, hogy főzés közben a krumpli nem esik darabjaira, hanem egyben marad, miközben belül puhára fő. A sav lassítja a sejtfalak lebomlását, így a külső réteg megőrzi a tartását, nem engedi ki a keményítőt a vízbe, ezért az étel nem válik fura állagúvá.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A kulcs egy kevés friss citromlé és egy csipet só a főzővízben. A citromlé savas kémhatása ugyanis stabilizálja a burgonyában lévő keményítőt: ez azt jelenti, hogy főzés közben a krumpli nem esik darabjaira, hanem egyben marad, miközben belül puhára fő. A sav lassítja a sejtfalak lebomlását, így a külső réteg megőrzi a tartását, nem engedi ki a keményítőt a vízbe, ezért az étel nem válik fura állagúvá.