Lifestyle

Így űzd el vegyszer nélkül a kártevőket a kertedből: ez a fűszer távol tartja a veteményestől a hangyákat és a tetveket is!

Sokan nem is tudják, de egy filléres, szinte mindenki konyhájában megtalálható fűszerrel könnyedén távol tarthatjuk a kertünkben megforduló betolakodókat, akik rendre tönkreteszik növényeinket és veteményeskertünket egyaránt.

Így veheted fel velük könnyedén a harcot

A jó idő beköszöntével minden kertes házban élő egyre nagyobb figyelmet fordít növényeire, na meg persze veteményeskertjére, ám vannak olyan bosszantó betolakodók, akiket nem hat meg az erre irányuló erőfeszítésünk. Ezen idegesítő kártevők közé sorolhatók például a csigák, a hangyák, a levéltetvek, az atkák, a különböző bogarak, vagy éppen a legyek és a rágcsálók, olykor pedig még a macskák. Ezek az élőlények gyakorlatilag pillanatok alatt elpusztíthatnak mindent, amit csak tudnak, így érthető módon sokan egyből az erős vegyszerek után nyúlnak, hogy kiirtsák őket, ám ezek a termékek gyakran egy vagyonba kerülnek, és még a növényeinkben is kárt tehetnek. Szerencsére léteznek vegyszermentes módszerek is annak érdekében, hogy távol tartsuk a kártevőket kertünktől, az egyik ilyen „csodaszer” a betolakodók ellen pedig már valószínűleg a te konyhádban is ott lapul. Hogy miről is van szó pontosan, az galériánkból kiderül!

Talán nem is gondoltad volna, de az egyik legkedveltebb pikáns fűszer, a Cayenne-bors igencsak hasznos fegyver lehet a kertben lapuló kártevők elleni védekezés során. A Cayenne egyik alkotóeleme, a kapszaicin ugyanis természetes riasztó hatással rendelkezik, az olyan kártevők pedig, mint a csigák, a hangyák és a rágcsálók nem kedvelik a bors erős illatát és ízét, így messziről elkerülik azt a területet, amit ezzel szórnak körbe vagy permeteznek le.
Kattints a további képekért!

A legjobb pedig, hogy valószínűleg a te otthonodban is megtalálhatók már azok a kellékek, melyek hatékonyan felveszik a harcot a gyomok ellen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.