Lifestyle

5 adalék, amit soha többé ne tegyél a kávéba! Súlyos árat fizetsz, ha mégis ezekkel ízesíted a napindító italt

A kávét számtalan módon lehet ízesebbé varázsolni, azonban fontos megjegyezni, hogy vannak olyan készítmények és összetevők, amelyeket tilos belecsempészni az italba; cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Többet ártanak, mint gondolnád

A kávé rengeteg pozitív hatással is bír az emberi szervezetre. Első és talán legfontosabb tulajdonsága, hogy serkenti az agyműködést, segítve ezzel az éberség és koncentráció fenntartását, emellett a koffein stimuláló hatása fokozza a hangulatot, lendületet ad, illetve javítja a mentális teljesítményt, így hatékonyan támogatja a mindennapi produktivitást – sőt, kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ráadásul mérsékelt mennyiségben jót tesz a szívnek is. Egy szó, mint száz, a minőségi kávéval semmi baj nincs, a gond inkább ott kezdődik, hogy milyen hozzávalókkal tesszük ízletesebbé; galériánkban felsoroljuk, melyek azok az adalékok, melyeket jobb messziről elkerülni!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatóak a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével Sőt, nagyobb mértékben okoznak súlygyarapodást, mint ha cukrot fogyasztanánk.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna? Szakértők szerint óriási hibát követünk el azzal, ha a mikróban melegítjük fel a koffeintartalmú, forró italt.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Well&fit

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Coachella az Egyesült Államok egyik leghíresebb és legmenőbb fesztiválja, amelyet minden év áprilisában, két egymást követő hétvégén tartanak. A felhőtlen szórakozás és a koncertek mellett a...
Lifestyle
Az Oroszlán gyógyultnak hitt lelki sebei újra felszakadnak. Napi horoszkóp!
Sztárok
Bár sokan ódzkodnak a szexualitást érintő kérdésektől, Rebel Wilson ezúttal teljes gátlástalansággal mesélte el, hogy ő bizony 35 évesen vesztette el a szüzességét.