Egy színházi előadás, ami benned zajlik - Bejártuk a Ji Csing Labirintust a Szigeten

Két koncert között feltétlenül szakítsatok rá időt!

Újra Sziget!

Augusztus 9-én elstartolt a 25. Sziget Fesztivál, amely idén is azt tűzte ki célul, hogy a dallamok, az ízek, az illatok és persze a látvány segítségével minden érzékszervünket lenyűgözze. Bár a legtöbben a koncertek miatt látogatnak ki a „szabadság földjére” - nem véletlenül, tesszük hozzá, hiszen olyan remek fellépők váltják egymást a színpadokon, mint Whiz Kalifa, a Rudimental vagy Iggy Azalea – azt javasoljuk, két tombolás között szakítsatok időt valami másra is. Például a Ji Csing Labirintusra, ami egy igazi spirituális szórakozás.

Mi az a Ji Csing Labirintus?

A Ji Csing Labirintus az Élőkép Színház különleges képzőművészeti alkotása, egy nyolcszögletű, bambuszvázra feszített fehér vászonfalú építmény. Ha belépsz, azonnal belecsöppensz egy rituális és interaktív színházi előadásba, amelynek a végén választ kaphatsz egy számodra fontos kérdésre. A labirintusi bolyongásnak egyébként tényleg az a lényege, hogy amikor kijössz, és újra visszazökkensz a normális kerékvágásba, megérts valamit magadról és a világról.

Megmondom őszintén, egészen mostanáig egy szót sem hallottam a labirintusról, ami nagyrészt az én hibám: csak koncertekre jártam ki a Szigetre, se időm, se energiám nem maradt arra, hogy más programok után is kutakodjak. Ezért örültem nagyon, amikor felajánlották, hogy részt vehetek ezen a spirituális utazáson! Fogalmam sem volt, mit várhatok tőle: olvastam róla cikkeket, még egy videót is megnéztem, de nem állt össze a fejemben, mire számíthatok. Utólag már nagyon örülök ennek, mert így mindenféle prekoncepció nélkül mentem a Ji Csing Labirintusba, és sokkal több mindent tudtam a maga teljességében befogadni.

Mert itt ez a kulcs: a nyitottság és a be/elfogadás. Aki kétkedve, elutasítóan, túlságosan földhözragadtan lép be ebbe a különleges világba, az valószínűleg csalódni fog. Nem látványos show-kra, nagyívű beszédekre, a lenyűgözésre épül az előadás, hanem arra, ami bennünk zajlik. Saját magunkra, a személyiségünk, az életünk jobb megértésére.

Lapozz, a beszámoló folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Tankó Barnabás

Oldalak

Szólj hozzá Te is!