Laptop a fa alatt - ezeket a szempontokat vedd figyelembe, mielőtt ajándékként választanád!

Az elmúlt időszakban sokunknak meg kellett tapasztalnunk, hogy bármikor szükséges lehet átállni a digitális oktatásra vagy az otthoni munkavégzésre. Ezekben az időkben tehát mindenkinek megfelelő laptopra és kiegészítőkre van szüksége, hogy az otthon töltött napok is gördülékenyek lehessenek.

Eltérő igények

Hivatás- és élethelyzet függő, hogy kinek milyen gép megfelelő. Példának okáért, aki iskolába jár, annak nem biztos, hogy szüksége van egy akkora teljesítményű laptopra, ami egyszerre több képszerkesztő programot is képes kezelni. Azonban a megbízhatóság nem lehet alku tárgya, hiszen a mai hibrid világban sok esetben nem lehetséges mellőzni elektronikai eszközeinket, amik egyébként nemcsak a munkavégzést vagy a tanulást segítik, hanem egyéni szinten is javunkra válnak.

Nappal dolgoznék rajta, este játszanék – milyen gépet válasszak?

Nem ritka, hogy a szélsőséges igények mégis találkoznak, így nemcsak munkára, hanem szórakozásra is használnánk gépünket. Általánosságban elmondható, hogy erre a célra egy erősebb processzorral rendelkező laptop tökéletesen megfelel. Ha nem is a számítógépes játékokkal kapcsolódunk ki, hanem a kép- és videószerkesztéssel, akkor is érdemes egy komolyabb eszközbe beruháznunk annak érdekében, hogy lefagyás nélkül fussanak kedvenc programjaink.

Most már lehetne a gyerekeknek is saját laptopjuk – szükséges a nagyobb teljesítmény?

Attól függ, melyik korosztálynak szánnánk. Az általános iskolásoknak egy kisebb teljesítményű laptop is ki fogja elégíteni minden igényét, hiszen már azon is akadozásmentesen vehetnek részt a tanórákon vagy böngészhetnek a neten. A középiskolásoknak (vagy egyetemistáknak) azonban a fentebb említett, nagyobb teljesítményű gépek javasoltak, hiszen nekik már nagyobb volumenű projekteket kell kezelniük, illetve jóval több adatot is kell tárolniuk. Plusz a fiatalok körében nagyon népszerű minden olyan elfoglaltság vagy hobbi, amihez nélkülözhetetlen egy zökkenőmentesen futó számítógép.

intel dell laptop karácsonyra gyerekeknek

Itt érdemes megemlíteni a nagyszülőket is, akik sokszor távol élnek tőlünk, vagy csak egyszerűen a vírushelyzet következtében láthatjuk őket kevesebbszer. Számukra is érdemesebb egy olyan gépet választani, amit egyrészt könnyen tudnak kezelni, másrészt pedig nincs benne túl sok extra funkció, ami esetleg csak hátráltatná őket a használatban.

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék

Sokak fejében megfordul, hogy szerettüket vagy akár önmagukat meglepnék egy laptoppal a fa alatt. Kétségkívül hasznos ajándék, ám mindig tartsuk szem előtt, hogy vajon ki tudná-e teljesen használni az ajándékozott az újdönsült szerzeményt. Éppen ezért érdemes végig gondolni a következőket, hiszen egy jó laptop egyáltalán nem kis beruházás:

  • hány éves az ajándékozott
  • férfi vagy nő
  • csak otthon használná, vagy magával is vinné, kisebb méretű gépre van szüksége, ami kisebb súlyú, vagy lehet akár nagyobb kijelzővel rendelkező. Ugyanez meghatározza, hogy inkább műanyag vagy éppen fémvázas borítása legyen-e a gépnek.
  • munkára használná vagy inkább szórakozásra
  • milyen tevékenységeket űz szívesen a gépen. Csak videókat néz és böngészni szokott, vagy játszani is (akár nagyobb teljesítményű játékokkal), esetleg videót vágni (akár 4K minőségben), képeket szerkeszteni, programozni.
  • milyen extra funkciók jelennek meg – extra gyors töltés, ujjlenyomat olvasó legyen-e benne, vagy más biztonsági funkciók.

intel dell laptopok karácsonyra munka játék

Így könnyebb a választás

Nem csoda, ha kissé elbizonytalanodik az ember, pontosan mi lenne a jó választás. Főleg, ha a technikai vívmányok között sem érezzük otthonosan magunkat. Éppen ezért, hogy mindenkinek könnyebb legyen a gépválasztás, a Dell Technologies összeállított egy rövid kvízt, ami megmutatja, milyen gép illik az adott személyhez – így hozzád is.

Az Intel processzorral ellátott Dell laptopok közül minden korosztálynak megtalálhatjuk a megfelelő társat a hétköznapokra. A Dell készülékei sokféle igényhez alkalmazkodnak, valamint külsejükben is figyelemre méltóak. Elegánsak, keskenyek, könnyen hordozhatóak, de találni masszív formakialakításút is. Szerettünk akár a filmek szerelmese, akár a játék megszállotja, vagy a praktikum híve, megtalálhatjuk a hozzáillő laptopot.

Lead fotó: Pexels /Lisa/

Oldalak