Rég várt funkció érkezik az Instagramra, több újdonsággal is találkozhatnak a felhasználók

Itt az ideje frissíteni az alkalmazást, a héten több újdonság is érkezett az Instagramra.

Több új funkció is érkezett az Instagramra

Az Instagram a héten több új funkciót is elérhetővé tesz a platformon felhasználói számára, egyes újdonságok elsősorban a tartalomgyártók munkáját segítik – írja a hvg.hu. A Facebook bejelentette, új funkciókkal bővíti ki az Instagram hírfolyamát, és a TikTok konkurenciájának szánt Reelst is. A fejlesztések többek között lehetővé teszik, hogy az alkotók együttműködjenek egymással, gyűjtést szervezzenek vagy épp használni tudják a Reelshez ajánlott zenéket.

Emellett az is lehetővé válik mindenki számára, hogy a böngészős Instagramon keresztül posztoljon valaki egy képet vagy egy percnél rövidebb videót. Ez utóbbi funkciót egyébként már nyáron elkezdte tesztelni az Instagram, de eddig csak egy szűk réteg számára volt elérhető. Az ígéretek szerint október 21-től már bárki használhatja majd azt.

Egy másik újdonság a Collabs nevű funkció, amit már szerdától megtalálhatnak a felhasználók. A cég erről egyelőre csak úgy beszél, mint egy tesztelés alatt álló újdonságról, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy társszerzők legyenek egy bejegyzésnél vagy épp egy Reels-videónál. Ehhez a felhasználók meghívhatnak egy másik felhasználót, és ha az illető ezt elfogadja, akkor mindkét felhasználó neve megjelenik majd a bejegyzésnél, a tartalom pedig mindkét követőtábor számára láthatóvá válik.

Az Instagram szerdán egy másik funkció tesztelését is elkezdi, amivel a nonprofit szervezetek a jövőben sokkal könnyebben tudnak majd adományokat gyűjteni. Ez közvetlenül a tartalmak létrehozásánál állítható be, és pont úgy tehető közzé, mint bármelyik másik bejegyzés.

További két újdonságot is bevezet az Instagram a héten, amelyek a Reelshez kapcsolódnak. Az egyik a Superbeat, a másik pedig a Dynamic Lyrics, amik azoknak jelenthetnek segítséget, akik zenéket is tesznek a videóikhoz. Előbbi a zene ütemére is figyelve speciális effektekkel spékeli meg a tartalmat, a másikkal pedig 3D-s felirattal tehetjük hozzá a dalszöveget.

Az újdonságokat az androidos felhasználók, valamint az iPhone-on Instagramot használók is megkapják.

Elszabadultak az indulatok a Facebook "gasztronómiai vetélkedőjén"!

Fotó: 123rf; leadfotó: Laura Chouette / Unsplash

Oldalak