Hajnalban kel és napi 8-10 kilométert úszik - Illés Fanni már javában készül a riói olimpiára

Illés Fanni jelenleg a riói olimpiára készül, ahol minden esélye megvan rá, hogy dobogós helyen végezzen. Rengeteget edz, előfordul, hogy napi 8-10 órát is úszik, emellett azonban jut ideje az egyetemre, a barátaira és persze szerelmére is, akivel idén ünneplik a harmadik évfordulójukat. A gyönyörű sportolónő elmesélte, hogyan telik egy napja, beszélt kedveséről és szépségtitkairól is lerántotta a leplet.

Szép és sportos példakép

Illés Fanni mindannyiunk példaképe lehet: a paralimpikon úszó lábak nélkül és hét ujjal született, akaraterejének és szorgalmának köszönhetően azonban mára már szinte minden világversenyről éremmel a nyakában tér haza. Sportolói teljesítménye mellett a szépsége is legendás; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2014-ben megnyerte a Miss Colours International 2014 kerekesszékes szépségverseny döntőjét.

Most azonban fő feladata a riói olimpiára való felkészülés, amibe minden idejét és energiáját belefekteti: hajnalban kel, és már korán reggel a medencében indítja a napot. „Egy nap alatt van, hogy 8-10 kilométert is tempózunk, ami még a teljesen egészségeseknek is komoly fizikai teljesítmény. De kell is ennyi edzés, mert a riói olimpián 1 hét alatt 5 versenyszámban is indulok. A fő számomnak számító 100 mellen kívül 100 háton, 100 gyorson, 200 vegyesen és 400 gyorson is rajthoz állok” – sorolta az úszó, aki már megtanulta, hogyan tervezze meg a napját úgy, hogy az edzés mellett az egyetemre és a barátaira is maradjon idő.

Fanni harmadik alkalommal vesz részt olimpiai játékokon. „Eddig mindkét paralimpiámon a 8. helyet értem el, most viszont a dobogó az álmom. Életem legjobb idejét szeretném úszni, mindenképp jó lenne éremmel hazatérni Brazíliából. Erre minden esélyem megvan, hiszen jelenleg a világranglista negyedik helyén állok, és mostanában szinte mindig a legjobbak között érek célba a világversenyeken. Ez elsősorban a megváltozott úszástechnikám következménye, aminek köszönhetően több másodperccel javult az időeredményem” – mesélte Fanni, aki az új módszert az edzőjével, Szabó Álmossal közösen dolgozta ki.

Fanni a szerelméről is nyíltan beszélt - lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2