Ettől a titkos hozzávalótól lesz igazán mennyei II. Erzsébet kedvenc palacsintája: nem véletlenül rajongott érte a néhai királynő
A palacsintát mindenki szereti, ez alól pedig II. Erzsébet sem képezett kivételt: a néhai brit uralkodó bármikor szívesen falatozta ezt a közkedvelt édességet, melyet a királyi szakács mindig egy plusz, nem szokványos összetevővel bolondított meg.
Népszerű desszert
II. Erzsébetről köztudott volt, hogy nemcsak a nyilvánosság előtt, hanem a magánéletben is rendkívül határozottan, céltudatosan és megingathatatlan fegyelemmel viselkedett, komoly kérdésekben pedig nem ismert tréfát. Mindazonáltal a kulisszák mögött, a szürke mindennapok során ő is csak egy szerető feleség, édesanya, nagymama és dédnagymama volt, akinek ugyanúgy megvoltak a maga gyarlóságai, mint a hétköznapi közembereknek – gondoljunk csak például arra, hogy sosem vetette meg az alkoholt, az édességekért pedig egyenesen rajongott. Nagy kedvence volt a palacsinta, melyet egykori séfje rendszeresen elkészített neki, azonban nem a leghagyományosabb módon; galériánkban eláruljuk, milyen extra hozzávalóval készült a néhai uralkodó szeretett desszertje!
A palacsintát mindenki szereti, ráadásul nincs olyan hely a világon, ahol ne lenne az egyik legkedveltebb harapnivaló – bizonyos praktikáknak hála azonban még a szokásosnál is zseniálisabb lehet a végeredmény.
Leadfotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images
Forrás: Mirror