Lifestyle

Így védekeztünk régen: íme a legbizarrabb fogamzásátló módszerek a múltból

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták, ha az hasznosnak bizonyult.

A fogamzásgátlás ősei

Napjainkban előszeretettel hódítanak a hormonmentes fogamzásgátló módszerek, hiszen a 21. században már nemcsak a hatás, de a kényelem és az egészség is fontos szempontok. Tabletták, pesszáriumok, óvszerek, számos eszköz áll rendelkezésünkre. De mihez nyúlhatnánk, ha éppen Kr.e. 100-ban, vagy csak akár 1910-ben élnénk? Felmenőink igen bizarr dolgok mellett tették le a voksukat, ha a nem kívánt terhességről és a szexről volt szó. Részletek a galériában!

Talán nem is gondolnánk, de már az egyiptomi nők is használhattak pesszáriumot. Persze lehet, hogy kevésbé volt kényelmes, mint mai társaik, de abban a korban ez is csúcsszuper technológiának számított. A félbevágott gránátalma vagy citrom, esetleg mákgubó héja széleskörben alkalmazott volt. Tampont is használtak, de nem a menstruáció esetére, hanem a nem kívánt terhesség elkerülése végett. Egy anyagdarabot formáztak, majd mézbe és akácfőzetbe mártották, ezt pedig felhelyezték.
Kattints a további képekért!

A legtöbb törvény első hallásra viccnek tűnhet, viszont ha turistaként megszegjük őket, percek alatt börtönben találhatjuk magunkat. Következzen hát a 20 legdurvább szextörvény a nagyvilágból.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Lifestyle
Ha eddig nem tűnt volna fel, pillants rá a billentyűzetedre, sőt: tapogasd meg az F és J billentyűket. Érezni fogod a pici vonalkát, amik jó okkal vannak ott.
Lifestyle
Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.
Sztárok
Kiderült, hogyan sikerült olyan hamar beilleszkednie a királyi családba Katalinnak, és hogyan tett szert majdhogynem akkora népszerűségre az emberek között, amire egykor csak Diana volt képes.