Lifestyle

Így védekeztünk régen: íme a legbizarrabb fogamzásátló módszerek a múltból

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták, ha az hasznosnak bizonyult.

A fogamzásgátlás ősei

Napjainkban előszeretettel hódítanak a hormonmentes fogamzásgátló módszerek, hiszen a 21. században már nemcsak a hatás, de a kényelem és az egészség is fontos szempontok. Tabletták, pesszáriumok, óvszerek, számos eszköz áll rendelkezésünkre. De mihez nyúlhatnánk, ha éppen Kr.e. 100-ban, vagy csak akár 1910-ben élnénk? Felmenőink igen bizarr dolgok mellett tették le a voksukat, ha a nem kívánt terhességről és a szexről volt szó. Részletek a galériában!

Talán nem is gondolnánk, de már az egyiptomi nők is használhattak pesszáriumot. Persze lehet, hogy kevésbé volt kényelmes, mint mai társaik, de abban a korban ez is csúcsszuper technológiának számított. A félbevágott gránátalma vagy citrom, esetleg mákgubó héja széleskörben alkalmazott volt. Tampont is használtak, de nem a menstruáció esetére, hanem a nem kívánt terhesség elkerülése végett. Egy anyagdarabot formáztak, majd mézbe és akácfőzetbe mártották, ezt pedig felhelyezték.
Kattints a további képekért!

A legtöbb törvény első hallásra viccnek tűnhet, viszont ha turistaként megszegjük őket, percek alatt börtönben találhatjuk magunkat. Következzen hát a 20 legdurvább szextörvény a nagyvilágból.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.