5 módszer, amivel hatékonyan csökkentheted a munkahelyi stresszt

A munkahelyi stressz sajnos kihat a teljesítményünkre is. Biztosan sokat hallottad már azt a mondást, hogy minden fejben dől el. Az idegességnél ez különösen igaz. Mutatunk most öt módszert, amivel csökkentheted a napi stresszszinted.

Próbálj lassítani

  1. Beszélj a főnököddel - Az egyik legjobb módszer, ha megbeszéled a feletteseddel a problémáidat. Tudasd vele, hogy mi az, ami feszélyez téged a munkafolyamatok közben, esetleg jelezd neki, ha a minőség rovására megy a túl sok feladat, amit rád osztott. Próbáljatok találni egy kompromisszumos megoldást a dologra, hiszen semmi értelme annak, hogy összecsapd a munkád és a végén senki se legyen elégedett.
  2. Prioritások és szervezés - Az esetek többségében a stressz kiváltó oka a túlterheltség és az irreálisan sok tennivaló. Szó szerint már azt sem tudod, hogy hova kapj, ezért csak halogatod a tennivalókat, amik még több idegeskedéshez vezetnek. Készíts egy listát, amiben rendszerezed a teendőket. Ha tudod, akkor próbáld meg ezt mindig egy héttel előre elkészíteni, majd priorizáld a teendőket. Állíts fel egy fontossági sorrendet a feladatoknak.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!