Újrakezdés, megújulás vagy éppen elhamarkodott döntések: ilyen hatással van testünkre és lelkünkre a hold négy fázisa

Köztudott, hogy a Hold befolyásolja az érzelmeinket, a hangulatunkat, sőt, még az egészségünket is. De mégis hogyan? Ennek jártunk utána.

Holdfázisok

Az emberiség hajnalán őseink az életük alapritmusát a Nap és a Hold váltakozó ciklusaihoz igazították. Nem volt időmérő eszközük, vagy naptáruk. A Hold fázisait megfigyelve alakították ki a ma ismeretes hónap fogalmát. Minden holdhónap négy negyedre osztódott, melyek a Hold napjával, a hétfővel kezdődtek - írja a mindenamiasztrologia.hu. De az időbeosztáson túl az életünk számos egyéb területén is érzékelhetjük a Hold hatásait. Gondoljunk csak az ár-apály jelenségre, vagy arra, hogy a női termékenységi ciklust 1 holdhónapban, míg a terhességet 10 holdhónapban mérik. A horgászok és a halászok is tudják, hogy a halak életritmusát is nagyban befolyásolja az égitest pozíciója. Telihold idején megfigyelhető, hogy az egészségünkkel kapcsolatosan több probléma keletkezik, műtétekkor több szövődmény léphet fel, sőt, a rendőrségi statisztikák szerint a balesetek és a bűnözések száma is emelkedik ilyenkor.

Mi a helyzet a többi holdfázissal? Kattints a galériára és mutatjuk, melyik milyen hatással van ránk!

Újhold - Egy holdhónap újholdtól újholdig tart és az újhold utáni első nappal kezdődik. Ilyenkor az erők egyben állnak, ezért kevesebb a konfliktus, feszültség. Ez az újrakezdés, a megújulás időszaka. Alkalmas arra is, hogy megszabaduljunk rossz szokásainktól, változtassunk életmódunkon és kapcsolatainkon.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com // Forrás: mindenamiasztrologia.hu

Oldalak