Lifestyle

Ettől a titkos hozzávalótól lesz pihe-puha a házi kenyér: finomabb végeredményt kapsz majd, mint ha a pékségben vásároltad volna!

Ha te is gyakran kísérletezel otthon a kenyérsütéssel, de még nem találtad meg a tökéletes receptet vagy sütési módszert, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkben most eláruljuk, mitől lesz isteni finom és puha, valamint sokáig friss a házi kenyér.

Így már próbáltad?

A házi kenyér sikere az egyszerű és alapvető hozzávalókon kívül a türelmen is múlik, na meg persze a minőségi alapanyagokon, a jóféle liszten és a friss élesztőn, valamint a dagasztáson és a kelesztésen. Az idő és a türelem tehát kulcskérdés a finom kenyér esetében, és az biztos, hogy annál ínycsiklandozóbb és egészségesebb pékáru nem létezik, mintha azt magunknak sütjük otthon, hiszen így pontosan látjuk, milyen összetevők kerülnek bele. De vajon mitől lesz olyan puha és omlós a házi kenyér, mintha a legjobb és legdrágább pékségből vásároltuk volna? Galériánkból megtudhatod, mi az az egy titkos hozzávaló, amit érdemes az alapreceptbe csempészned!

A kenyér esetében a glutén a felelős a pékáru megfelelő rugalmasságáért és állagáért, valamint természetesen a megfelelő kelesztés és pihentetés is hozzájárul a tökéletes íz és „szerkezet” eléréséhez. A puhaságért és frissességért azonban egy egészen másik összetevő a felelős.
Kattints a további képekért!

A savanyúságot nemcsak az íze, hanem jótékony élettani hatásai miatt is érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe; cikkünkben kifejtjük, mennyi mindent fogsz tapasztalni, ha így teszel!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!