Lifestyle

Jelek, melyek arról árulkodnak, hogy már csak pár nap van hátra az életedből

A halál az élet elkerülhetetlen része. Végpont, lezárás, melyet nem lehet sem megkerülni, sem elodázni. Az utolsó időszakban látványosan megszaporodnak azok az egyértelmű jelek, melyekből tényleg arra lehet következtetni, hogy a haldokló hamarosan eltávozik a földi létből.

Két világ között: a halál kapujában

A halál az élet elkerülhetetlen része. Végpont, lezárás, melyet sem megkerülni, sem elodázni nem lehet. Sovány "vigasz", de a haldokló környezetének - családtagjainak, rokonainak, barátainak - igenis van idejük és lehetőségük felkészülni a megmásíthatatlanra. Van ugyanis néhány olyan félreérthetetlen jel, melyből valóban következtetni lehet arra, hogy mikor is távozik el a földi létből a beteg. Nemrégiben orvosszakértők dokumentálták, mi is történik a halál kapujához érkezett emberekkel és az őket körülvevő szeretteikkel a halált megelőző napokban, hetekben, hónapokban - írja a Mirror. Sok esetben tényleg nagyon apró jelekről van szó, ám ezek felismerése rendkívüli fontosságú: ha ugyanis a haldokló környezete megfelelően reagál rájuk, azzal a beteg számára is könnyebbé, elviselhetőbbé teszi az utolsó időszakot, ráadásul önmaguk számára is megnyugvást jelenthet, hogy higgadtan, tudatosan képesek készülni a búcsúra.

A jelek egyébként rendkívül sokfélék lehetnek. Az egyik legtriviálisabb és leghétköznapibb tapasztalatunk az lehet, ha arra leszünk figyelmesek, hogy a beteg alvásigénye jelentősen megnövekedett. Szintén gyanakvásra adhat okot, ha azt észleljük, hogy kevesebbet iszik vagy eszik, és mind inkább elfordul a külvilágtól, magába zárkózik, és már azokra a piciny, de örömteli dolgokra sem fordít figyelmet, melyek azelőtt mosolyt csaltak az arcára.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk rögtön folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!