Hadnagy Tímea: Az Inspiráló Nők-díj nem a rivalizálásról szól - Interjú

A tavalyi évben a Femcafe Gála - Az Inspiráló Nők Estje díjátadón Hadnagy Tímea enteriőr tervező vehette át a Leginspirálóbb designernek járó elismerést. A karrier és a családanya szerep összeegyeztetése nem könnyű, neki mégis sikerült. Egy évvel a díjazása után arról kérdeztük, mit jelent számára az elismerés és milyennek látja a jövőjét.

Femcafe Gála - Az Inspiráló Nők Estje

Mitől lesz egy nő sikeres? Hogyan lehet összeegyeztetni a karriert és a magánéletet? Miért van szükségünk példaképekre és inspirációra? Mi, a Femcafe.hu-nál ezekre a kérdésekre keressük a választ évről évre, mikor megrendezzük az Femcafe Gála - Az Inspiráló Nők Estje díjátadót. Hamarosan újra a közönség elé tárjuk az aktuális jelölteket, de addig is megkérdeztük az elmúlt év nyerteseit arról, hogyan alakult az életük azóta, mióta 2019-ben díjjal elismert inspiráló nőkké váltak.

Interjú Hadnagy Tímeával

Az Inspriáló Nők Gála 2019 - A Leginspirálóbb designer kategória győztesével

Számos lakást, házat, irodát, kávézót köszönhetünk Hadnagy Tímeának, aki arra tette fel az életét, hogy a legkülönbözőbb enteriőröket töltse meg esztétikus és izgalmas tartalommal. A 29 éves tervező 2011-ben fejezte be tanulmányait, azóta pedig hatalmas sikereket ér el a szakmájában, ma már 5 fős csapattal hódol szenvedélyének irodájukban, ahol építészek, belsőépítészek, valamint látványtervező kapott helyet. Az anyaság egyáltalán nem szorította a háttérbe a hivatását, sőt, az új szerep csak még inkább segít neki abban, hogy kibontakoztassa tehetségét. Különleges látásmódja és magával ragadó személyisége a környezetét is folyamatosan motiválja, így 2019-ben a Leginspirálóbb designer kategóriában ő vehette át a díját a Femcafe Gálán. Közel egy évvel az elismerés után arról kérdeztük, hogyan alakult az elmúlt időszakban a karrierje és milyen terveket dédelget.

Hogyan érintett, mikor kiderült, hogy jelöltje lettél a 2019-es Inspiráló Nők díjátadójának?

Abszolút itt van előttem a pillanat, még most is. Nagyon meglepődtem, mert egyrészt korábban sajnos nem jutott el hozzám a hír, hogy létezik egy ilyen díj, amivel a sokoldalú, de nem közismert hölgyeket díjazzák, másrészt megdöbbentő volt, hogy engem is érdemesnek találnak erre, mint jelöltet a Leginspirálóbb designer kategóriában. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a díjat. Az embereknek szükségük van példaképekre, olyan emberekre, akik megmutatják, hogy érdemes tenni, mert az álmok valóra válthatók.

Mennyire meghatározóak számodra a díjak, elismerések?

Szerintem ez nagyon összetett dolog. Számomra nagyon fontos, hogy a hozzám közel állók véleménye és támogatása az utamon tartson. Nagyon sokat számít, hogy mit gondol a dolgaimról a férjem, vele mindent megbeszélek. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a többi vélemény egyáltalán nem hat rám. Már évek óta jelen vagyok a közösségi médiában, sok követőm van, ezért tudatosan figyelek arra, hogy mit közvetítek és a visszajelzések alapján is alakítom. De ugyanilyen fontos nekem a kollégák és a szakma visszajelzése is.

Milyen érzés volt a felkészülés? Hogy érezted magadat ennyi inspiráló női példakép körében?

Szerencsére nagyon nyitott volt mindenki, sokat meséltünk egymásnak az életünkről, a hivatásunkról. A saját kategóriámon belül ismertem a lányokat, Cakó Kinga és Molnár Nini munkásságát is évek óta figyelemmel kísérem. Emlékszem, hogy mikor kiderült, hogy én kapom a díjat, a köszönőbeszédemben is azzal kezdtem, hogy valójában mind a hárman megérdemelten állhattunk volna itt, hiszen ők ketten is fantasztikusak a maguk területén. Mind a hárman másban vagyunk erősek és másképp hatunk a környezetünkre, másképp inspirálunk. Azt gondolom, hogy nehéz bennünket összehasonlítani, mert ez egy szubjektív dolog. Nagyon jó érzés volt, hogy egyáltalán nem rivalizáltunk egymással, mindenki örült a sikeremnek, ahogyan a többi kategóriában is abszolút így volt.

A gála után hogy telt az éved? Mik voltak 2019 nagyobb mérföldkövei a díjadon túl?

Nagyon nagy dolog számomra, hogy bár még csak másfél éves a kisfiam, mégis tudok mellette dolgozni. Szerintem ez önmagában már elég jó teljesítmény. Nagyon örülök, hogy remek csapattal dolgozhatok együtt, akik nagyon sokat hozzátesznek a sikereink eléréséhez. Most éppen növekedőben vagyunk a létszám tekintetében, ami külön öröm számomra. Az elmúlt egy évben azon dolgoztunk, hogy új arculattal, új logóval indíthassuk 2020-at, amit hamarosan teljes egészében láthat is mindenki. Nagyon sok különleges munkák volt. Egyre több nemzetközi céggel működünk együtt, sok kiállításon és szakmai eseményen megjelenünk. Szeretnénk erre a vonalra még erősebben koncentrálni a jövőben.

Milyen terveid, vágyaid vagy álommunkád van, amit szeretnél megvalósítani az elkövetkezendő időben?

Az álommunka is megérkezett 2020-ra, egy magántulajdonban lévő kastélyon fogunk dolgozni. Egy valódi meseprojekt, csigalépcsővel és toronnyal a tetején. Ha ez elkészül, az lesz az i-re a pont. Borzasztóan kíváncsi vagyok, mit tudunk belőle kihozni. Idén ez a legszebb feladat, aminél nem is álmodhattam volna jobbat és merészebbet.

2020-ban is keressük Magyarország leginspirálóbb nőit.

Leadfotó és fotók: Femcafe.hu / Kunos Attila

Oldalak