Lifestyle

118 éves korában hunyt el a világ legidősebb embere - túlélt két világháborút, és legyőzte a koronavírust is

Lucile Randon a franciaországi Toulonban, egy idősotthonban hunyt el.

108 éves koráig aktív maradt

Száztizennyolc esztendős korában meghalt a világ legidősebb embereként számont tartott Lucile Randon - számolt be róla a France24. A nő a franciaországi Toulonban, egy idősotthonban hunyt el, s a hírek szerint álmában érte a halál. Randon 1904 februárjában látta meg a napvilágot. Felnőttként Párizsban dolgozott hivatalnokként - ezt a periódust később élete legszebb időszakaként emlegette. Miután elhagyta a hivatalt, továbbra is aktív maradt, egészen 108 éves koráig dolgozott - abban az idősotthonban, ahol élete alkonyán lakott, gyakorta segített nehezebb sorsú betegtársai ellátásában. 2021-ben ugyan Lucile is elkapta a koronavírust, de csodával határos módon felépült a betegségből, és még csaknem két évig élt utána.

Lucile Randont hosszú ideig úgy ismerték, mint Európa legidősebb személyét, az utóbbi időben viszont a világ legidősebb emberévé avanzsált, miután elhunyt a korábbi csúcstartó, a japán Kane Tanaka, aki egyébként szintén 118 évet élt.

A világ eddigi legöregebb embere egyébként szintén francia, és szintén nő: Jeanne Calmen 122 éves korában hagyta itt az árnyékvilágot, ezért jelenleg ő az emberiség történetének legidősebb olyan személye, akinek dokumentálták a születési adatait.

Klimt, DaVinci vagy Van Gogh? Egy közösségi média felmérés arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók melyik híres festményről posztolnak a legtöbbet. El is készült a top 10-es lista.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.