Grillezz másként! Íme néhány tuti nyerő ötlet, amit akár már a hétvégén kipróbálhatsz

Míg az Egyesült Államokban a barbacue sütés szinte minden család hétvégi programjában szerepel, és egy átlag amerikai család kertjében egészen biztos, hogy találunk egy grillsütőt, addig nálunk mindez vagy úri huncutságnak tűnik, vagy a túlontúl lecsupaszított megoldások miatt kihívásoktól mentes sütögetésnek látszik.

Pedig a grillezés a világ egyik legjobb szórakozása: finom falatok készülnek a szabad ég alatt, együtt a család vagy a baráti társaság, így még a beszélgetést sem kell félbehagyni miközben az ebédrevaló elkészül a rácson. Olyannyira közösségi tevékenység, hogy a hús megfordítását, a wok tál megrázását, a grill zöldségek felhelyezését menet közben bárki megoldhatja.

Grillezz wokban!

A kihívás ott kezdődik, hogy túl kell látni a pácolt húsokon és zöldségeken, ki kell próbálni valami egészen mást, amit a megszokotthoz képest kicsit másként kell elkészíteni. De mondjuk miért ne lehetne a felaprított zöldségeket wokszerűen grillezni? Ehhez nem kell más, csupán egy mély, rozsdamentes grill wok, amelybe belezúdítjuk a zöldségeket, és épp úgy, mint egy serpenyőben, időről időre megrázzuk a grillrács felett.

Légy professzionális!

Természetesen, aki az egyben sütött csirkét kedveli, az a grillen is elkészítheti. Nem kell hozzá más, csupán egy csirkesütő tál, amelynek kürtőjére fixen ráhelyezzük a szárnyast, köré pedig zöldségeket pakolunk. A tálból kiemelkedő kürtő belül üreges, teteje nyitott, ezért a csirke belső részeinek ízesítésére használt folyadék (sör, fűszeres páclé) ide önthető, ettől még zamatosabbá válik majd a hús. Miközben a csirke maradéktalanul ízletesre sül, a zöldségek is elkészülnek.

Apró praktikák

Mindig nagy bosszúság, ha az apró falatok a rácsok között utat találva maguknak belepottyannak a parázsba. Ennek megoldására találták ki azt a sütőtálcát, amely egyfelől nem engedi, hogy letapadjanak a falatkák, másfelől lehetővé teszi, hogy könnyedén megfordítsunk még egy legkisebb rákdarabot is. Talán nem is gondolunk arra, hogy egy grill szett lehetőséget biztosít arra is, hogy egyszerre több fronton haladjuk. Míg a grill húsok szépen sülnek a rácson, ezzel egy időben egy öntöttvas kisedényben elkészíthetjük a húshoz kínálható öntetet.

További grill tippekért kattints ide!

Fotók: spatrendonline.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!