Emiatt lesz borzalmas a krumplipüréd: Fördős Zé csapata leleplezte, milyen hibákat követhetsz el

Nem sikerül tökéletesre a krumplipüré? Akkor érdemes meghallgatni Fördős Zé csapatának a tanácsait.

Amatőr hibákat véthetsz

Maga a burgonya Peru és Chile hegyvidékén őshonos, ott az őslakosok már körülbelül 5000 éve termesztik, de fogyasztása már több mint hétezer évvel ezelőttre tehető. Európába először Pizarro expedíciója hozta el az 1540-es években.

Magyarországra anno német közvetítéssel érkezett meg hozzánk, és gyakorlatilag az egyik kedvenc köretünk lett.

Lehet ugye sütve, főve, de krumplipüréként is fogyasztani, bár utóbbinak elég sok buktatója van. Fördős Zé csapata be is mutatta, hogy min csúszhatsz el az elkészítésekor. A galériánkban mindent leleplezünk!

A Street Kitchen csapata leleplezte, hogy figyelni kell a burgonya típusára. Főzéshez, azaz a krumplipüré készítéséhez elsősorban a B típusú, fedőnevén „főzni való” burgonyát érdemes választani. Ezek kissé lisztes textúrájúak, kevésbé főnek szét, mint a C jelzésű, „sütni való” fajták.
Kattints a további képekért!

Fördős Zé több mint tíz éve van a köztudatban: öccsével, Petivel 2012-ben indították el a Szárnyas Ízvadász című gasztroblogot.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Fashion&Beauty
VI. Fülöp feleségének hivatalos megnevezése Spanyolország királynője, de ha rajtunk múlna, Letícia a divat királynője címet is viselhetné.
Sztárok
Március 18-án startolt a TV2 népszerű napi sorozata, a Hazatalálsz második évada, amelyben a nézők minden hétköznap este izgatottan várják, hogy hogyan alakul Farkasliget lakóinak élete. Réti Adrienn...
Lifestyle
A Bika ma legyen észnél, mert fontos döntéseket kell meghoznia. Napi horoszkóp!