Lifestyle

Ne dőlj be nekik! 5 tévhit a fogamzásgátló tablettákról, amikről kevés szó esik

Számtalan hamis információ kering az interneten a fogamzásgátló gyógyszerekről, amiknek nem szabad bedőlnünk. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, hogy továbbra is nyugodt szívvel használhasd, hiszen a tabletták közel 100%-os védettséget nyújtanak.

Tévhitek a fogamzásgátlókról

A nem kívánt teherbeesés ellen igen sokan nyúlnak fogamzásgátló tablettákhoz, melyek csaknem 100%-os védelmet nyújtanak. Bár már jó ideje forgalomban vannak ezek a készítmények, még így is számos tévhit kering a köztudatban velük kapcsolatban. A nogyogyaszatikozpont.hu összeszedte az 5 legfontosabb információt a tablettákkal kapcsolatban, hogy eloszlassa a bennünk lévő kételyeket.

Kattins a galériára és pörgesd végig a fotókat!

1. Túl sok hormont tartalmaznak A fogamzásgátlóknak ma már igen sok fajtájuk ismert, melyek több, illetve kevesebb hormont tartalmaznak. Vannak ugyanis egy-és több fázisú készítmények, ráadásul olyanokat is piacra dobtak már, melyek csupán progeszteront tartalmaznak (minipill). Tévhit tehát, hogy az összes tabletta magas hormontartalommal bír, ezért ha mást szeretne, úgy orvosával egyeztetve van rá lehetősége.
Kattints a további képekért!

Könnyen megjegyezhető és bárhol, bármikor használható a szorongás tüneteinek csillapítására és a pánikrohamok kezelésére.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle