9 híres filmstúdió logója, és ami mögötte van

Rengeteg mindenről fogalmunk sem volt!

DreamWorks

Biztosan láttátok már a DreamWorks logóját, amin egy kisfiú a Holdon ülve horgászik. Az eredeti változatban a gyerek helyett egy felnőtt csinálta ugyanezt, ám a művész, Robert Hunt úgy döntött, csinál egy másik változatot is: azt, amit mi is ismerünk. Mert végülis a kisfiús lett a befutó. Hunt egyébként a saját fiáról mintázta az alakot, aki felcseperedvén sikeres zeneszerző lett.

Columbia Pictures

A Columbia Pictures logóján egy fehér ruhás nő látható, amint a magasba emel egy égő fáklyát. Érdekesség, hogy az 1924-ben született szimbólumhoz nem csak egyvalaki pózolt, a végeredmény több modell fotójának összegyúrásából jött létre. A legnépszerűbb verziót, amit 1992 óta használnak, például egy amerikai háziasszonyról, Jennifer Joseph-ről mintázták.

Metro Goldwyn Mayer

Aki egy film előtt sem látta még a Metro Goldwyn Mayer üvöltő oroszlánját, az valószínűleg nem ezen a bolygón él. Szerintünk az övék az egyik legvagányabb logó, bár az kicsit kiábrándító, hogy egyes források szerint a vadállat valójában nem is bőg rajta, a hangot utólag vágják alá. És hogy miért pont oroszlán? Az ötlet 1924-ben pattant ki Howard Detz fejéből, szeretett egyetemének (a Columbiára járt) sportcsapatát ugyanis a „The Lions”-nak hívták. A cég fennállása óta már öt különböző nagymacska pózolt a logóhoz, Slats, Jackie, Tanner, George és Leo. Utóbbi jelenleg is az MGM-nek „dolgozik”.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!