Lifestyle

Ezeket az ételeket tilos a fagyasztóban tárolni: nagy hibát követsz el, ha mégis így teszel, óriási baj is lehet belőle

Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.

Nem minden való a fagyasztóba

A fagyasztónál jobb találmány aligha létezik az élelmiszerek tartósítása szempontjából, hiszen ez az elektromos konyhai eszköz mindannyiunk hétköznapjait megkönnyíti. Megakadályozza például, hogy a maradék étel kárba vesszen, hiszen ha túl sokat készítettünk egy fogásból, ami nem fogyott el a vasárnapi ebédet követően, már is bedobhatjuk az ételt a fagyasztóba, ahol jó ideig eláll majd a főztünk. Ezzel természetesen időt, energiát és pénzt is spórolunk, hiszen ha nincs kedvünk a konyhában robotolni a hosszú, fárasztó hétköznapok valamelyikén, elég, ha csak kivesszük a fagyasztóból a már elkészített ételt, és felmelegítjük. Na meg persze ott vannak a mirelitek is: a fagyasztott zöldségből, gyümölcsből, pizzából és készételekből jó előre be tudunk vásárolni magunknak és feltölteni a készleteinket, hogy amikor nem tudunk vagy épp nem akarunk elugrani a boltba, mégis főzni szeretnénk, minden azonnal kéznél legyen. Igen ám, de arra csak kevesen gondolnak, hogy bizony vannak olyan élelmiszerek, amiket soha, semmilyen körülmények közt nem szabad lefagyasztani, ugyanis kiolvasztás után az adott étel akár veszélyes is lehet egészségünkre nézve, jobb esetben azonban csak a finomság minőségének és ízének rovására megy a dolog. Mindenesetre jobb, ha tisztában vagy azzal, melyek azok az ételek, amiket tilos a fagyasztóban tárolni – galériánkat átlapozva megtudhatod!

A leveles zöldségeket, mint amilyenek a különböző saláták is, egyáltalán nem ajánlott lefagyasztani, ugyanis a hideg nem tesz jót a zöldségek sejtfalainak: a salátalevelek ropogósból pépessé és áttetszővé válhatnak a fagyasztás hatására. Persze vannak olyan leveles zöldségek, például a spenót vagy épp a kelkáposzta, melyeket nyugodt szívvel lefagyaszthatunk, esetükben azonban tudni kell a tárolás helyes módját.
Kattints a további képekért!

Túl sós lett a főztöd? Sebaj, nincs még veszve minden! Szerencsére több olyan módszer is a segítségedre lehet, amivel pikk-pakk orvosolhatod ezt a gyakori konyhai balesetet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.