Mindannyiunk bosszúságát oldja meg az Apple egy új frissítéssel: itt a megoldás az arcfelismerésre maszkban

A koronavírus berobbanása óta bosszankodunk azon, hogy maszkban nem tudjuk feloldani az arcfelismeréssel a telefonjainkat. Itt a megoldás!

Az Apple következő szoftverfrissítése végre megoldja azt a problémát, amely a Covid-járvány kezdete óta zavarja a felhasználókat. Végre feloldhatjuk a telefonunkat anélkül, hogy le kelljen húzni a maszkot az arcunkról.

A frissített Face ID funkció várhatóan az iPhone-okon és iPadeken fog működni, és valószínűleg az iOS 15.4-ben lesz benne, amely valamikor március első felében jelenik meg.
Az új szoftverben várhatóan debütál az Universal Control is, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egyetlen billentyűzetet és trackpadet használjanak több iPaden és Macen.

Az Apple 3D-s arcfelismerő rendszere még 2017-ben indult el, az új iPhone X egyik funkciójaként. 2020-ban azonban a Covid-járvány kezdetével gyorsan probléma lett, hogy a maszkot mindig le kell venni, hogy feloldhassuk iPhone-unkat. Egyesek számára az átmeneti megoldás már tavaly megjött, amikor egy szoftverfrissítés lehetővé tette az Apple Watch felhasználók számára, hogy maszk vagy napszemüveg viselése esetén is hozzáférjenek az eszközükhöz.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2